ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H Φιλιππινέζα που έσωσε τα δίδυμα από τις φλόγες στην Αγ. Φύλα - Τιμήθηκαν οι ήρωες που γλύτωσαν συνανθρώπους μας από βέβαιο θάνατο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

H Φιλιππινέζα που έσωσε τα δίδυμα από τις φλόγες στην Αγ. Φύλα - Τιμήθηκαν οι ήρωες που γλύτωσαν συνανθρώπους μας από βέβαιο θάνατο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε μια σεμνή τελετή στην δημοσιογραφική εστία τιμήθηκαν την Τρίτη (31/01) 50 συμπολίτες μας, οι οποίοι συνέβαλαν στη διάσωση ανθρώπινων ζωών. Προσφέραν τις υπηρεσίες τους και σε κάποιες περιπτώσεις βοήθησαν την Αστυνομία στην εξιχνίαση υποθέσεων.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Αναμεσά σε αυτούς τους πενήντα συνάνθρωπους μας και η Jorana Lumadeo, η Φιλιππινέζα οικιακή βοηθός, η οποία με την πράξη της έσωσε δυο ανήλικα παιδιά από τις φλόγες.

Συγκεκριμένα, η φωτιά είχε ξεσπάσει στο σαλόνι της διώροφης οικίας με τους ιδιοκτήτες το βράδυ του Σαββάτου (29/10) να απουσιάζουν από το σπίτι τους. Τα δυο δίδυμα παιδιά ηλικίας 3 χρόνων βρίσκονταν υπό την φροντίδα της οικιακής βοηθού, η οποία τα είχε βάλει για ύπνο στα δωμάτια τους στον πρώτο όροφο.

Η οικιακή βοηθός μόλις αντιλήφθηκε την πυρκαγιά προσπάθησε να σώσει τα ανήλικα ρισκάροντας ακόμη και τη ζωή της. Κατάφερε να εισέλθει στο χώρο του δωματίου βγάζοντας τα παιδιά και απομακρύνοντας τα.

Την Τρίτη (31/01) με το χαμόγελο στα χείλη , φορώντας μάλιστα και την παραδοσιακή στολή της χώρας της, αλλά και περιφανή για την πράξη της, παρέλαβε το τιμητικό έπαινο από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Η Jorana Lumadeo σε δηλώσεις της στο ThemaOnLine ανάφερε πως «εκείνη την στιγμή δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο παρά μόνο τα μικρά παιδιά».

Αναμεσά στους πολίτες που τιμήθηκαν ήταν και ο Γιάννη Τριανταφυλλίδης, ο οποίος εισήλθε σε φλεγόμενη οικία και έσωσε τον ένοικό της την ώρα που αυτός κοιμόταν. Σε δηλώσεις του μας τόνισε: «Θα το ξανάκανα χωρίς να δεύτερη σκέψη. Εκείνη την ώρα δεν υπολογίζεις τον κίνδυνο».

 Χάρη στην άμεση παρέμβαση των Ανδρέα Τίρρη, Κώστα Ανδρονίκου και Βασίλη Κούτη, σήμερα ένα 5χρονο αγοράκι είναι στη ζωή.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 06 Μαρτίου στο χωριό Ζωοπηγή όταν ο 5χρονος ενώ έπαιζε σε πάρκο μαζί με τον θείο και την γιαγιά του και κατέβαινε σκαλιά, έπεσε σε δεξαμενή νερού βάθους δυο μέτρων. Το παιδάκι έχασε την ισορροπία του, γλίστρησε και έπεσε μέσα στην δεξαμενή.

Ο Ανδρέας Τίρρης ήταν ο άνθρωπος που αμέσως άκουσε τις φωνές της γιαγιάς και έτρεξε να βοηθήσει.

«Μόλις αντιλήφθηκα το μωρό μέσα στην δεξαμενή, μπήκα μέσα να το βγάλω. Ευτυχώς προλάβαμε τα χειροτέρα» ανέφερε σε δηλώσεις ο κ. Τίρρης.

Να σημειώσουμε πως στην εκδήλωση τιμήθηκαν και άλλοι συμπολίτες μας οι οποίοι βοήθησαν στον εντοπισμό υπόπτων, ελλειπόντων προσώπων, κλεφτών, ληστών όπως επίσης και αυτοί που εντόπισαν απωλεσθείσα περιουσία και την παρέδωσαν στην Αστυνομία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top