Μπουρτζιού: «Θεμελιώδης αρχή η πολιτική ισότητα για τους Τουρκοκύπριους»

Μπουρτζιού: «Θεμελιώδης αρχή η πολιτική ισότητα για τους Τουρκοκύπριους»

Μια από τις θεμελιώδεις αρχές της λύσης είναι η πολιτική ισότητα, μαζί με την ασφάλεια και την ελευθερία των Τουρκοκυπρίων, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Μπουρτζιού ανέφερε ότι τα απαραίτητα στοιχεία της πολιτικής ισότητας των Τ/κ, που δεν είναι υπό αμφισβήτηση, είναι η αποτελεσματική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και η εκ περιτροπής προεδρία, προσθέτοντας ότι η ε/κ κοινότητα πρέπει τώρα να προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει τις πραγματικότητες σχετικά με αυτά τα θέματα, κατά την έκφρασή του.

Παρατηρούν με λύπη, όπως είπε, τη συνέχιση μιας συμπεριφοράς που δεν ανοίξει το δρόμο για την προετοιμασία της ε/κ κοινότητας για λύση ομοσπονδίας, όπου οι Τ/κ θα έχουν πολιτική ισότητα και αποτελεσματική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων. “Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες μιας ομοσπονδιακής λύσης με βάση την ισότητα των δύο συνιστώσων πολιτειών”.

Ο κ. Μπουρτζιού είπε ότι ο κ. Ακιντζί ανέφερε σαφώς ότι δεν θα υπογράψει ούτε και θα θέσει σε δημοψηφίσματα μια συμφωνία που δεν περιλαμβάνει αυτά τα στοιχεία. “Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά ότι ποτέ δεν θα υπογράψουμε ένα έγγραφο που δεν θα περιλαμβάνει την πολιτική ισότητα, την ελευθερία και την ασφάλεια των Τ/κ”, σημείωσε.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δεν πάει στο Νταβός ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Δεν πάει στο Νταβός ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Την απόφαση να μην μεταβεί στο Νταβός και να μην αποδεχτεί την πρόσκληση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, για την τελετή υπογραφής του λεγόμενου «Συμβουλίου Ειρήνης», έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει σήμερα το πρωί, συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.