ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση υποστήριξης της ψήφισης του νομοσχεδίου για το κάπνισμα από Οργανώσεις της Κοινωνίας Πολιτών

Εκδήλωση υποστήριξης της ψήφισης του νομοσχεδίου για το κάπνισμα από Οργανώσεις της Κοινωνίας Πολιτών

Εκδήλωση υποστήριξης της ψήφισης του νομοσχεδίου περί προστασίας της υγείας (έλεγχος καπνίσματος), το οποίο οδηγήθηκε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 10/2 οι Οργανώσεις της Κοινωνίας Πολιτών, έξω από το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση τα μέλη της Κοινωνία των Πολιτών καλούν τους βουλευτές να ψηφίσουν άμεσα το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας για το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών.

Σε κοινή διακήρυξή τους, την οποία προσυπογράφουν πολλοί σύνδεσμοι ασθενών, οργανώσεις υγείας και αποτροπής του καπνίσματος, τα μέλη της Κοινωνίας Πολιτών δηλώνουν πως “η υγεία δεν είναι υπό διαπραγμάτευση μέσω τροπολογιών”, προσθέτοντας ότι η προστασία της δημοσίας υγείας είναι υπό την ευθύνη των εκπροσώπων του λαού.

Στη διακήρυξή τους τα μέλη της κοινωνίας πολιτών εκφράζουν την ανησυχία τους για τις “μέχρι σήμερα μεθοδεύσεις, οι οποίες με διάφορες τροπολογίες κουτσουρεύουν το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας.

“Έντιμοι κύριοι βουλευτές καλείστε με απόλυτο κριτήριο το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών να ψηφίσετε το νομοσχέδιο ως έχει τώρα. Παιδιά, γονείς, έφηβοι, στρατιώτες, άτομα υγιή και ασθενείς όλων των ηλικιών, άνεργοι και εργαζόμενοι, όλοι μας βασιζόμαστε στην κρίση σας. Ψηφίστε υπέρ της υγείας μας, όχι υπέρ των συμφερόντων των καπνοβιομηχανιών”, διακηρύττουν τα μέλη της κοινωνίας πολιτών.

Αναφέρουν, τέλος, ότι η πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους, ανοικτούς και κλειστούς, αποτελεί το ουσιαστικότερο μέτρο πρόληψης το καπνίσματος και είναι επιβεβλημένη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top