ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Καταδικάστηκε ο 42χρονος βιαστής 17χρονης Βρετανίδας - «Σιγά-σιγά, μην μιλάς, καπουτ!»

ΛΕΜΕΣΟΣ: Καταδικάστηκε ο 42χρονος βιαστής 17χρονης Βρετανίδας - «Σιγά-σιγά, μην μιλάς, καπουτ!»

Το Κακουργιοδικείο Λεμεσού επέβαλε την Δευτέρα 13/02, ποινή φυλάκισης 12 χρόνων σε Ρουμάνο ο οποίος το 2009 βίασέ 17χρονη Βρετανίδα μόνιμο κάτοικο Κύπρου.

Συγκεκριμένα, τα γεγονότα διαδραματίστηκαν τον Μάιο του 2009 όταν η 17χρονη ενώ περπατούσε σε περιοχή της Λεμεσού, άγνωστος άντρας ο οποίος την παρακολουθούσε, της επιτέθηκε, την άρπαξε από τον λαιμό και ακολούθως την βίασε σε χώρο στάθμευσης αφου προηγουμένως την κτύπησε σε διάφορα μέρη του σώματος της.

Η 17χρονη μετά τον βιασμό της κατήγγειλε την υπόθεση στο ΤΑΕ Λεμεσού ενώ όπως ανέφερε ο δράστη της είχε πει στα ελληνικά «σιγά-σιγά μην μιλάς, καπουτ». Η νεαρή τότε εξετάστηκε από ιατροδικαστή ο οποίος διαπίστωσε πως έφερε διάφορες εκδορές και εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός της.

Μάλιστα, από την ιατροδικαστική εξέταση παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Από το 2009 μέχρι το 2016 η υπόθεση είχε παγώσει καθώς μέχρι τότε δεν είχε εντοπιστεί οτιδήποτε σχετικά με τον δράστη.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τον Αύγουστο του 2016 το γενετικό υλικό του δράστη ταυτοποιήθηκε με αυτό του 42χρονου Ρουμάνου.

Να σημειωθεί επίσης ότι, δυο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 22 Μαρτίου 2011, ο 42χρονος επιτέθηκε σε 23χρονη Εσθονή, ενώ καθόταν σε παγκάκι στην περιοχή Εναερίου, ζητώντας τα χρήματα και το κινητό της τηλέφωνο, ενώ ακολούθως την οδήγησε στην παραλία όπου τη βίασε και εγκατέλειψε τη σκηνή αποσπώντας προσωπικά της αντικείμενα από τη τσάντα της.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού έκδοσαν εναντίον του δράστη, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης,  με τις Ρουμανικές Αρχές να τον εκδίδουν στην Κυπριακή Δημοκρατία τον Οκτώβριο του 2016.

Ανακρινόμενος ο 42χρονος παραδέχθηκε την ενοχή του ενώ περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα έκανε.

Ακολούθως οδηγήθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού όπου τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 12 ετών, οι οποίες είναι, έξι χρόνια για κάθε βιασμό, που είναι διαδοχικές, αλλά του επιβλήθηκε επίσης και ποινή φυλάκισης τριών χρόνων για την κατηγορία της ληστείας, η οποία συντρέχει.

ToThemaOnline/ KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top