ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή δεδομένων από τον Τράμπ: Ζητά να επιστραφεί η Κριμαία από την Ρωσία

Ανατροπή δεδομένων από τον Τράμπ: Ζητά να επιστραφεί η Κριμαία από την Ρωσία

Αλλαγή πλεύσης φαίνεται να επιδιώκει η κυβέρνηση Τράμπ απέναντι στην Ρωσία και ζητά ξεκάθαρα την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία, δια στόματος του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, δήλωσε ότι, «ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει καταστήσει σαφές ότι αναμένει από την Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία και να αποκλιμακώσει τις βίαιες συγκρούσεις στην Ουκρανία».

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει ξεκαθαρίσει ότι αναμένει από την ρωσική κυβέρνηση να αποκλιμακώσει την βία στην Ουκρανία και να επιστρέψει την Κριμαία, τόνισε ο Σπάισερ κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

«Παράλληλα προσδοκά και επιθυμεί την συνεννόηση με την Ρωσία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η χερσόνησος της Κριμαίας προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, κλιμακώνοντας την ένταση στις σχέσεις της Μόσχας με το Κίεβο.

Οι τοποθετήσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης, προκάλεσαν έντονη αντίδραση στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας και έσπευσαν να απαντήσουν, υπενθυμίζοντας ότι το 2014, σε σχετικό δημοψήφισμα στην Κριμαία, ποσοστό κοντά στο 97% οι πολίτες αποφάσισαν να προσαρτηθούν στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Εξίσου ικανοποιητικό για τη ρωσική κυβέρνηση ήταν και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Σεβαστούπολη.

Επίσης, το Sputnik σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι θα «εξετάσει» την αναγνώριση της Κριμαίας – και επίσημα- ως κομμάτι της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι οι πολίτες αυτοί θέλουν να ζήσουν στη Ρωσία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επανειλημμένα υποστηρίξει την καθιέρωση πολιτικού διαλόγου με τη Μόσχα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και την βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και σε άλλα επίπεδα.

Την ίδια ώρα, ανησυχία στις ΗΠΑ προκαλεί και το γεγονός πως η Ρωσία φέρεται να έχει αναπτύξει ένα νέο πύραυλο κρουζ, παρά τις κατηγορίες Αμερικανών αξιωματούχων ότι αυτό παραβιάζει την συνθήκη για την απαγόρευση πυραύλων εδάφους – αέρος και βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς. Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη αξιωματούχους που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ κατέληξαν το 2014 ότι η Ρωσία παραβιάζει την Συνθήκη του 1987 για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς, προχωρώντας σε δοκιμή ενός πειραματικού νέου πυραύλου κρουζ. Η Συνθήκη αυτή εξάλειψε τους πυρηνικούς και συμβατικούς βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ με βεληνεκές 500 ως 5.500 χιλιομέτρων.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν διαπιστώσει πλέον ότι ο πύραυλος SSC-8 βρίσκεται σε λειτουργία και έχει αναπτυχθεί κρυφά, ανέφερε η εφημερίδα.

Πηγή CNN.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

«Πρεμιέρα» με παρατράγουδα για την εξεταστική περίοδο - Οι καταγγελίες για το γραπτό

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top