ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να «πέσουν οι τόνοι» γύρω από το Ενωτικό Δημοψήφισμα καλεί ο Γιώργος Λιλλήκας - «Έχουμε ανάγκη από ενότητα και όχι από διχόνοια»

Να «πέσουν οι τόνοι» γύρω από το Ενωτικό Δημοψήφισμα καλεί ο Γιώργος Λιλλήκας - «Έχουμε ανάγκη από ενότητα και όχι από διχόνοια»

Έκκληση απευθύνει ο Γ. Λιλλήκας προς όλους να ρίξουν τους τόνους γύρω από το ενωτικό δημοψήφισμα

Έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ρίξουν τους τόνους σε ό,τι αφορά την απόφαση της Βουλής σχετικά με το ενωτικό δημοψήφισμα και να ενώσουν δυνάμεις απέναντι στην τουρκική αδιαλλαξία, απηύθυνε την Τετάρτη 15/2 ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι «έχουμε ανάγκη από ενότητα και όχι από διχόνοια».

Σε δηλώσεις για το Κυπριακό, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι η όλη ιστορία από την ψήφιση στη Βουλή για την ολιγόλεπτη αναφορά στο ενωτικό δημοψήφισμα δημιούργησε μια μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση που αφήνει σημάδια διχόνοιας.

«Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ρίξουμε τους τόνους και να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε τις μεταξύ μας γέφυρες επικοινωνίας και εποικοδομητικού διαλόγου. Σήμερα έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη τουρκική αδιαλλαξία, την επιθετικότητα της Τουρκίας και την τακτική της να οδηγήσει τις συνομιλίες σε αδιέξοδο. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε αυτή την αδιαλλαξία. Πρέπει από κοινού και συλλογικά να διαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το πώς θα ανατρέψουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς που θέλει ο Ερντογάν να υλοποιήσει μετά που θα οδηγήσει τις συνομιλίες σε πλήρες αδιέξοδο», πρόσθεσε.

Αυτός, συνέχισε ο κ. Λιλλήκας, πρέπει να είναι ο στόχος σήμερα όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου «και όχι να συνεχίσουμε αυτή την αντιπαράθεση η οποία μόνο κακό προσφέρει στον τόπο μας και στην κυπριακή κοινωνία», όπως είπε.

«Έχουμε ανάγκη από ενότητα και όχι από διχόνοια», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top