ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Περδίκης: Σε καινούργια βάση να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις

Γ.Περδίκης: Σε καινούργια βάση να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις

Σε αναμονή βρίσκεται το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για το αποτέλεσμα της συνάντησης του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί,ανέφερε από την Πάφο ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης .

Η έκκληση η δική μας, είπε ο κ. Περδίκης, είναι να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις πάνω σε μια καινούργια βάση που να αποκλείει από το πλαίσιο της λύσης στοιχεία τα οποία θα αντικαταστήσουν τελικά μια λύση αβίωτη.

Η επιμονή των Τούρκων,  στην  παρουσία στρατευμάτων και προνόμια για τους Τούρκους πολίτες πρέπει να είναι εκτός συζήτησης και να παραμείνουν εκτός συζήτησης, συμπλήρωσε ο κ. Περδίκης, λέγοντας πως αυτά είναι τα σημαντικότερα ζητήματα τα οποία παραμένουν ουσιαστικά εμπόδιο για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Κάλεσε τον  ΠτΔ, να διευκρινίσει ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου, “ τί εννοούν όσοι αναφέρονται για   έναν καινούργιο ρόλο των ΗΕ στις διαπραγματεύσεις” , λέγοντας” πως εκτός από αυτού του είδους τις διαπραγματεύσεις που ζούμε τους τελευταίους 22 μήνες, ο προηγούμενος τρόπος ήταν  αυτός που περιλάμβανε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία”.

"Προς Θεού να μην φθάσουμε ξανά στις ίδιες διαδικασίες οι οποίες έχουν κριθεί απαράδεκτες και αποτυχημένες”, είπε.

Εξαλλου είπε ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών  δεν το ικανοποιεί  η διευκρίνιση που  έχει δώσει η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή σε σχέση, όπως είπε, "με τις απαράδεκτες δηλώσεις της", σημειώνοντας πως περιμένει ακόμη τοποθέτηση από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ή από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ή από τον αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top