ΠΟΛΙΤΙΚΗ

'Ειντε: Τις επόμενες μέρες αναμένονται βήματα που ίσως βοηθήσουν στην επανέναρξη των συνομιλιών

'Ειντε: Τις επόμενες μέρες αναμένονται βήματα που ίσως βοηθήσουν στην επανέναρξη των συνομιλιών

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε εξέφρασε την πεποίθηση ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν βήματα για να ξεπεραστεί η κρίση που προέκυψε στις συνομιλίες για Κυπριακό, αναφέροντας ωστόσο ότι οι συνομιλίες δεν αναμένεται να επαναρχίσουν άμεσα.

Μιλώντας ύστερα από μακρά συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα, ο κ. Έιντε ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να βρουν τρόπους να ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση στις συνομιλίες, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τις επόμενες μέρες ότι θα γίνουν βήματα που θα μπορούσαν να ήταν χρήσιμα προς αυτή την κατεύθυνση, αναφέροντας ωστόσο ότι δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημείωσε παράλληλα ότι μετά τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη χθες και τον Μουσταφά Ακιντζί σήμερα, έγινε σαφές στον ίδιο ότι οι δύο ηγέτες παραμένουν δεσμευμένοι και υπάρχει ισχυρή επιθυμία να βρουν τρόπο να συνεχιστούν οι συνομιλίες, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι πιθανό να συμβεί άμεσα, «αλλά ελπίζουμε ότι όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο».

Ανέφερε παράλληλα ότι το κατά πόσον θα επανενωθεί η Κύπρος είναι ζήτημα που θα αποφασιστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όχι μήνες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top