ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Νέο αντισεισμικό κτήριο θέλει η Διευθύντρια του Κρατικού Χημείου -« Απίθανη η πιθανότητα σεισμού» - « Αυτός που το λέει αυτό είναι ηλίθιος»

Νέο αντισεισμικό κτήριο θέλει η Διευθύντρια του Κρατικού Χημείου -« Απίθανη η πιθανότητα σεισμού»  - « Αυτός που το λέει αυτό είναι ηλίθιος»

Ακατάλληλο και επικίνδυνο είναι το κτίριο του Γενικού Χημείου του Κράτους, το οποίο δεν είναι αντισεισμικό και σε περίπτωση σεισμού μπορεί να προκαλέσει πολλά θύματα στη γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον «Πολίτη» , ακόμη ένα ζήτημα προστίθεται στην σωρεία προβλημάτων για το κρατικό κτίριο του Χημείου. 

Να σημειώσουμε πως η Γενική Διευθύντρια του Κρατικού Χημείου Πόπη Κανάρη είπε ότι το κτίριο κτίστηκε το 1970 χωρίς αντισεισμικές πρόνοιες και ότι έχουν σταλεί "άπειρες επιστολές" για το θέμα αυτό.

Οι αρμόδιοι ανέφεραν  για να αντικρούσουν το επιχείρημα της Κ. Κανάρη ότι « η πιθανότητα μεγάλου σεισμού είναι απίθανη» . Την δήλωση αυτή την σχολίασε ως ένα ανόητο επιχείρημα η Διευθύντρια του κρατικού Χημείου, αφού η κατάσταση στο κτίριο είναι απελπιστική. 

Σε δήλωση που έκανε ο σεισμολόγος Μάκης Χουλιάρας, στο ραδιόφωνο του Πολίτη ανέφερε πως:« Αυτός που το λέει αυτό είναι ηλίθιος. Κακώς δεν είναι αντισεισμικό κτήριο το Χημείο.»

Ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε πως: «Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει πότε θα γίνει σεισμός και η περιοχή της Μεσογείου είναι σεισμογενής. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top