ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έγραφε» κόσμο στους δρόμους για άδειες κυκλοφορίας το Τμήμα Οδικών Μεταφορών – «Το ίδιο είμαστε»

«Έγραφε» κόσμο στους δρόμους για άδειες κυκλοφορίας το Τμήμα Οδικών Μεταφορών – «Το ίδιο είμαστε»

Έκπληξη προκάλεσε ο οδικός έλεγχος μελών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών σε πολίτες την Κυριακή (12/03).

Τα μέλη της εν λόγω Υπηρεσίας σταματούσαν κόσμο στους δρόμους δίκην αστυνομικών προκειμένου να ελέγξουν κατά πόσον οι πολίτες είχαν ανανεωμένες άδειες κυκλοφορίες.

Αυτό προκάλεσε εντύπωση σε αρκετούς πολίτες που θεωρούσαν ότι τέτοιους οδικούς ελέγχουν μπορούν να κάνουν μόνο αστυνομικοί.

Χαρακτηριστικό είναι μήνυμα συμπολίτη μας που «ανέβηκε» σε γνωστή ομάδα στο facebook. Στο post του, ο Α.Σ. σημειώνει ότι του προκάλεσε εντύπωση που ασκούσε έλεγχο το Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

Όταν ο ίδιος πολίτης, σύμφωνα με τα όσα σημειώνει, επεσήμανε στο μέλος του ΤΟΜ ότι δεν είναι αστυνομικός για να ζητά προσωπικά στοιχεία και να ασκεί έλεγχο, ο τελευταίος του είπε ότι «το ίδιο είμαστε».

Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι ελέγχοι είναι εντός των καθηκόντων των λειτουργών του ΤΟΜ. Έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να το πράττουν. Μάλιστα η ανακοίνωση για την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας αναφερόταν ξεκάθαρα σ΄ αυτή την παράμετρο: «Ο έλεγχος των οχημάτων θα αρχίσει την Κυριακή 12/3/2017 και από την ημερομηνία αυτή η Αστυνομία και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα καταγγέλλουν όσους κυκλοφορούν οχήματα χωρίς ισχύουσα άδεια κυκλοφορίας».

Εξάλλου, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε άλλος συμπολίτης μας στο facebook, «το τμήμα οδικών μεταφορών έχει δικαίωμα να ελέγχει κάθε μηχανοκίνητο όχημα κυκλοφορεί στους αστικούς δρόμους για παραβάσεις όπως αλλαγή χρώματος, αλλαγή μηχανής, παράνομη αύξηση ιπποδύναμης, αν φέρει ζώνες ασφαλείας, αν το όχημα πληρεί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, αν μεταφέρει περισσότερους επιβάτες ή βάρος από το επιτρεπόμενο όριο, αν η κυκλοφορία του οχήματος και η κατάσταση του αποτελεί κίνδυνο για τους άλλους αυτοκινητιστές και άλλα πολλά».

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top