ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έγραφε» κόσμο στους δρόμους για άδειες κυκλοφορίας το Τμήμα Οδικών Μεταφορών – «Το ίδιο είμαστε»

«Έγραφε» κόσμο στους δρόμους για άδειες κυκλοφορίας το Τμήμα Οδικών Μεταφορών – «Το ίδιο είμαστε»

Έκπληξη προκάλεσε ο οδικός έλεγχος μελών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών σε πολίτες την Κυριακή (12/03).

Τα μέλη της εν λόγω Υπηρεσίας σταματούσαν κόσμο στους δρόμους δίκην αστυνομικών προκειμένου να ελέγξουν κατά πόσον οι πολίτες είχαν ανανεωμένες άδειες κυκλοφορίες.

Αυτό προκάλεσε εντύπωση σε αρκετούς πολίτες που θεωρούσαν ότι τέτοιους οδικούς ελέγχουν μπορούν να κάνουν μόνο αστυνομικοί.

Χαρακτηριστικό είναι μήνυμα συμπολίτη μας που «ανέβηκε» σε γνωστή ομάδα στο facebook. Στο post του, ο Α.Σ. σημειώνει ότι του προκάλεσε εντύπωση που ασκούσε έλεγχο το Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

Όταν ο ίδιος πολίτης, σύμφωνα με τα όσα σημειώνει, επεσήμανε στο μέλος του ΤΟΜ ότι δεν είναι αστυνομικός για να ζητά προσωπικά στοιχεία και να ασκεί έλεγχο, ο τελευταίος του είπε ότι «το ίδιο είμαστε».

Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι ελέγχοι είναι εντός των καθηκόντων των λειτουργών του ΤΟΜ. Έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να το πράττουν. Μάλιστα η ανακοίνωση για την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας αναφερόταν ξεκάθαρα σ΄ αυτή την παράμετρο: «Ο έλεγχος των οχημάτων θα αρχίσει την Κυριακή 12/3/2017 και από την ημερομηνία αυτή η Αστυνομία και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα καταγγέλλουν όσους κυκλοφορούν οχήματα χωρίς ισχύουσα άδεια κυκλοφορίας».

Εξάλλου, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε άλλος συμπολίτης μας στο facebook, «το τμήμα οδικών μεταφορών έχει δικαίωμα να ελέγχει κάθε μηχανοκίνητο όχημα κυκλοφορεί στους αστικούς δρόμους για παραβάσεις όπως αλλαγή χρώματος, αλλαγή μηχανής, παράνομη αύξηση ιπποδύναμης, αν φέρει ζώνες ασφαλείας, αν το όχημα πληρεί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, αν μεταφέρει περισσότερους επιβάτες ή βάρος από το επιτρεπόμενο όριο, αν η κυκλοφορία του οχήματος και η κατάσταση του αποτελεί κίνδυνο για τους άλλους αυτοκινητιστές και άλλα πολλά».

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕ



Πρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα -  Έγιναν λάθη

Πρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα - Έγιναν λάθη

«Δεν είναι το τέλος του κόσμου» δηλώνει στο «T» ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Λάρνακας Νάκης Αντωνίου κληθείς να σχολιάσει τη διακοπή της σύμβασης με την Kition Ocean Holdings.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top