ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν προκύπτει ενδεχόμενο συνάντησης Αναστασιάδη – Ακιντζί με τον Γ.Γ του Ο.Η.Ε στη Νέα Υόρκη»

«Δεν προκύπτει ενδεχόμενο συνάντησης Αναστασιάδη – Ακιντζί με τον Γ.Γ του Ο.Η.Ε στη Νέα Υόρκη»

Δεν προκύπτει συνάντηση των δύο ηγετών με τον ΓΓ του ΟΗΕ το προσεχές διάστημα στη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πηγή από την ελληνοκυπριακή διαπραγματευτική ομάδα.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, κάτι τέτοιο δεν έχει κόμη καθοριστεί.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Κίπρις ποστασί, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι την ερχόμενη εβδομάδα οι δύο ηγέτες, που δεν έχουν συναντηθεί από τις 16 Φεβρουαρίου, με πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη και θα έχουν εκεί συνάντηση όλοι μαζί.

Πληροφορίες από ανώτερες διπλωματικές πηγές, που επικαλείται η τ/κ εφημερίδα, αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στις 22 Μαρτίου για να μιλήσει σε συνέδριο της Capital Link «Invest in Cyprus Forum», έχει ζητήσει συνάντηση με τον ΓΓ.

Ωστόσο, γράφει η Κίπρις ποστασί, ο ΓΓ του ΟΗΕ, αυτή τη δύσκολη στιγμή για το Κυπριακό, αντί να δει μόνον του τον κ. Αναστασιάδη, θα προσκαλέσει στη Νέα Υόρκη και τον Τ/κ ηγέτη για να συναντηθούν και να άρουν το αδιέξοδο που υπάρχει.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι σε προηγούμενες δηλώσεις σχετικά με την υφιστάμενη κρίση στις συνομιλίες ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε πει ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του και από το χέρι των ΗΕ, ωστόσο στο σημείο που βρισκόμαστε οι επαφές του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε δεν έφεραν αποτέλεσμα.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top