ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kατεχόμενα: Συλλήψεις για την τραγωδία που ξεκλήρισε μέσα σε 5 μέρες μια οικογένεια - Ορφανά βρέφος 40 ημερών και 8χρονο κοριτσάκι

Kατεχόμενα: Συλλήψεις για την τραγωδία που ξεκλήρισε μέσα σε 5 μέρες μια οικογένεια -  Ορφανά βρέφος 40 ημερών και 8χρονο κοριτσάκι

Στη σύλληψη ενός εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας διαχείρισης λατομείου Ασανλάρ και του διευθυντή της, προχώρησε σήμερα η “αστυνομία” στα κατεχόμενα σχετικά με το δυστύχημα κοντά στο φράγμα στα Πάναγρα στις 8 Μαρτίου, όταν φορτηγό της εταιρείας συγκρούσθηκε μετωπικά με μικρό επαγγελματικό φορτηγό που οδηγούσε ο 48χρονος Καμίλ Γκιοκτεπέ, ο οποίος και έχασε τη ζωή του.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτη τραγωδία στην κατεχόμενη Μόρφου: Ορφάνεψαν δύο παιδάκια μέσα σε 5 μέρες! Ο πατέρας πέθανε σε τροχαίο και η μητέρα τους έχασε τη ζωή της από ανακοπή καρδιάς

Τέσσερις ημέρες μετά το δυστύχημα η σύζυγος του θύματος, Ταμάι, δεν άντεξε την απώλεια και υπέστη καρδιακό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να πεθάνει και αυτή. Το ζεύγος άφησε πίσω του ένα βρέφος 40 ημερών, αγόρι, και μια κόρη 8 χρονών. Οι οικογένειες των δύο θανόντων επιρρίπτουν ευθύνες στους αρμόδιους, καθώς σύμφωνα με τον “υπουργό εργασίας”, Ερσάν Σανέρ, ο οδηγός του φορτηγού, Jeyhun Babayev, που τελεί υπό σύλληψη, έχει "άδεια εργασίας" στο ψευδοκράτος ως λαντζιέρης και οδηγούσε φορτηγό χωρίς άδεια οδήγησης.

Επίσης, μετά από έρευνα της “αστυνομίας” η πινακίδα κυκλοφορίας του φορτηγού που προκάλεσε το δυστύχημα με τον αριθμό πλαισίου δεν ταιριάζουν.

Η εφημερίδα "Αφρίκα" γράφει ότι η εν λόγω εταιρεία, τη γλύτωσε φτηνά, αφού πλήρωσε μόνο πρόστιμο 2020 ΤΛ (505 ευρώ). Υποστηρίζει ότι στα κατεχόμενα η ζωή όλων τελεί υπό κίνδυνο και σχολιάζει ότι όπως σε όλα τα δυστυχήματα έτσι και σε αυτό, ο πραγματικός υπαίτιος, που είναι η εταιρεία που εργοδοτεί τον οδηγό του, τη γλυτώνει πάντα με ένα πολύ μικρό χρηματικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με την "Αφρίκα" ο “υπουργός εργασίας” δήλωσε χθες ότι δίδονται 50.000 περίπου "άδειες εργασίες" ετησίως στα κατεχόμενα, κυρίως στη γεωργία, τις κατασκευές και τον τουρισμό και θα μελετήσουν νέους κανονισμούς, ώστε να εργάζονται μόνο στον τομέα που έχουν δηλωθεί ότι θα εργαστούν.

Η "Κίπρις" γράφει ότι οι οικογένειες των δύο θυμάτων διέψευσαν τον “υπουργό εργασίας” ότι το “τμήμα κοινωνικών υπηρεσιών” επικοινώνησε μαζί τους, δηλώνοντας στην εφημερίδα ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Ο κ. Σανέρ είχε δηλώσει μάλιστα χθες ότι όταν ρώτησε τον “διευθυντή” του “τμήματος” για τις οικογένειες, πήρε την απάντηση ότι “οι ομάδες μας πηγαίνουν τώρα στις οικογένειες” για να προσθέσει ότι “οι οικογένειες μας ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον μας”. Τηλεφώνησαν σε όλους τους συγγενείς έναν έναν και κανείς δεν επικοινώνησε μαζί τους, δήλωσε στην εφημερίδα ο κουνιάδος της Ταμάι Γκιοκτεπέ, Μπαχρί Κοτζιάτουρκ.



Οι τ/κ εφημερίδες σήμερα δημοσιεύουν πρωτοσέλιδα φωτογραφίες από τη χθεσινή κηδεία της 38χρονης Ταμάι με την μητέρα της Χαϊριγιέ Φιρατλί να φωνάζει “ποιος θα δώσει το λογαριασμό στα δύο ορφανά;” και “μην βρεθείτε απέναντί μου” προς τα μέλη του “υπουργικού συμβουλίου”. Στην κηδεία λιποθύμησε και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο η μικρή αδερφή της θανούσας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top