ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Απέβαλαν δια παντός από το σχολείο δύο μαθητές λόγω της … μητέρας τους! Αποκόμισαν ψυχολογικά προβλήματα τα δύο ανήλικα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Απέβαλαν δια παντός από το σχολείο δύο μαθητές λόγω της … μητέρας τους! Αποκόμισαν ψυχολογικά προβλήματα τα δύο ανήλικα

Δύο αδέλφια, μαθητές του Γαλλο – Κυπριακού Σχολείου Λευκωσίας, πλήρωσαν τις διαφορές της διεύθυνσης με την μητέρα τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», δύο αδέλφια ηλικίας 7 και 12 ετών, υπέστησαν σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία, από τους συμμαθητές τους αλλά και από τη διεύθυνση του σχολείου.

Το σχολείο (ΓΚΣΛ), αντιμετώπισε τα παράπονα των γονέων με απαράδεκτο τρόπο, καθώς έγιναν αφορμή να αποβληθούν δια παντός τα παιδιά, τα οποία όμως, συνέχισαν να φοιτούν σε άλλο σχολείο.

Τα παιδιά όμως, λόγω της κατάστασης που βίωσαν, αντιμετώπισαν ψυχολογικά προβλήματα και το ένα μάλιστα, παρακολουθείται από ψυχολόγο.

Η επίτροπος για την προστασία του παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, σε έκθεσή της σχετικά με την υπόθεση, επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες και στο Υπ. Παιδείας το οποίο επέδειξε ολιγωρία και προχειρότητα, όταν έλαβε γνώση των πραγμάτων, αφού διαπίστωσε ότι αν και το Υπουργείο έπραξε τις σωστές κινήσεις, ωστόσο ήταν αργοπορημένα.

Να σημειωθεί ότι, η επιστολή των γονέων, είχε σταλεί 6 μήνες νωρίτερα πριν απαντηθεί από το Υπουργείο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: Τις επόμενες μέρες ευελπιστούμε να έχουμε ανακοινώσεις που θα βοηθήσουν

ΠτΔ για Κυπριακό: Τις επόμενες μέρες ευελπιστούμε να έχουμε ανακοινώσεις που θα βοηθήσουν

Έχω υποσχεθεί στον κυπριακό λαό ότι θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανέναρξης των συνομιλιών, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας την ελπίδα τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν κάποιες ανακοινώσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE