Είχαν Άγιο! Αεροσκάφος συνετρίβη στο Νότιο Σουδάν, 37 τραυματίες αλλά κανείς νεκρός σύμφωνα με αρχές

Είχαν Άγιο! Αεροσκάφος συνετρίβη στο Νότιο Σουδάν, 37 τραυματίες αλλά κανείς νεκρός σύμφωνα με αρχές

Επιβατικό αεροσκάφος με 45 επιβαίνοντες έπεσε πάνω σε όχημα της πυροσβεστικής και συνετρίβη κατά την προσγείωσή του, εν μέσω άσχημων καιρικών συνθηκών, στην πόλη Γουάου, στο βορειοδυτικό τμήμα του Νότιου Σουδάν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 37 άνθρωποι, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

"Ασθενοφόρα μετέφεραν την πλειονότητα των επιβατών από το αεροδρόμιο στο νοσοκομείο", όπου προσφέρθηκαν "οι πρώτες βοήθειες" στους 37, δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης της Πολιτείας Γουάου, ο Μπόνα Γκαουντένσιο.

Ο υπουργός δεν διευκρίνισε την κατάσταση των υπολοίπων 8 επιβαινόντων, διαβεβαίωσε όμως πως δεν υπάρχει κανένας νεκρός.

Σύμφωνα με τον Πολ Τσαρλς, μηχανικό στο αεροδρόμιο, και τον Λόρενς Γιούνισεν, δημοσιογράφο του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Η Φωνή της Ελπίδας, που μίλησαν τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο, κάποιοι από τους επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους από το αεροπλάνο, που έπιασε φωτιά μετά τη σύγκρουση με το φορτηγό.

Σύμφωνα με τον Τσαρλς, το ατύχημα πιθανόν οφειλόταν στις κακές μετεωρολογικές συνθήκες: "Η ορατότητα δεν ήταν καλή και (το αεροσκάφος) προσγειώθηκε από ανατολάς προς δυσμάς και συνετρίβη στον διάδρομο. Ο καιρός ήταν άσχημος, γι' αυτό συνετρίβη. Πιστεύω ότι ο πιλότος δεν έβλεπε καλά τον διάδρομο".

"Ορισμένοι άνθρωποι βγήκαν μόνοι τους από το αεροπλάνο, άλλους τους έβγαλαν. Μόνο το πίσω μέρος του αεροπλάνου απομένει, το υπόλοιπο κάηκε", πρόσθεσε.

Ο Γκέιμπριελ Ενγκάνγκ, διευθυντής της South Supreme Airlines, στην οποία ανήκε το αεροπλάνο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σε αυτό επέβαιναν "40 επιβάτες και πέντε μέληπληρώματος". Διευκρίνισε ότι το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα της χώρας, την Τζούμπα, προς τη Γουάου.

Το σημερινό αεροπορικό ατύχημα είναι το δεύτερο μέσα σε 18 μήνες στο Νότιο Σουδάν, μια από τις νεότερες και λιγότερες αναπτυγμένες χώρες του κόσμου. Τον Νοέμβριο του 2015, δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα εμπορευματικό αεροσκάφος το οποίο όμως μετέφερε και επιβάτες συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από την Τζούμπα. Οι αρχές έκαναν λόγο για 36 νεκρούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Eurovision 2025: Η Αυστρία μεγάλη νικήτρια, 6η η Ελλάδα με την Klavdia - Αναλυτικά όσα έγιναν στον τελικό

Eurovision 2025: Η Αυστρία μεγάλη νικήτρια, 6η η Ελλάδα με την Klavdia - Αναλυτικά όσα έγιναν στον τελικό

Με ένα φαντασμαγορικό φινάλε ολοκληρώθηκε ο τελικός της Eurovision 2025 στη Βασιλεία της Ελβετίας, με την Αυστρία να ανακηρύσσεται μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού, ενώ η Ελλάδα με την Κλαυδία και το τραγούδι «Αστερομάτα», κατέκτησε την 6η θέση, σε μία πολύ σημαντική πρόκριση. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το Ισραήλ, ενώ την τρίτη θέση η Εσθονία. Την 5αδα συμπλήρωσαν η Σουηδία και η Ιταλία. Δείτε πιο κάτω αναλυτικά όσα έγιναν στον μεγάλο τελικό 

BEST OF TOTHEMAONLINE