ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Νεαρή γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού και κόλλησε AIDS – Έμεινε έγκυος μετά την συνουσία – Διαμένει ανήμπορη στο Νοσοκομείο

ΛΑΡΝΑΚΑ: Νεαρή γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού και κόλλησε AIDS – Έμεινε έγκυος μετά την συνουσία – Διαμένει ανήμπορη στο Νοσοκομείο

Μια απίστευτη ιστορία, βγαίνει στο φως της δημοσιότητας, με θύμα μια ανήμπορη οικονομικά γυναίκα, που τώρα, μετά την τρομακτική εμπειρία που έζησε, έχει να φροντίσει και το παιδάκι της…

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», γυναίκα από το Καμερούν ήρθε στην Κύπρο πριν περίπου τρεις μήνες, υποβάλλοντας πολιτικό άσυλο, μετά από μια τραυματική εμπειρία που είχε στη χώρα της.

Η νεαρή γυναίκα, είχε πέσει θύμα βιασμού από συμπατριώτη της, με αποτέλεσμα να μείνει έγκυος. Και δεν έφτανε μόνο αυτό, με το που ήρθε στο νησί μας, όταν υποβλήθηκε σε σχετικές εξετάσεις, διαγνώστηκε με τον ιό HIV, τον οποίο πιθανόν να κόλλησε από τον βιαστή της.

Όταν διαγνώσθηκε με τον ιό η γυναίκα από το Καμερούν, παρέμεινε στην Γρηγόρειο κλινική στο Γ. Ν. της Λάρνακας, που είναι ειδική για τους φορείς του AIDS, αφού δεν είχε που αλλού να πάει.

Κατά την διαμονή της στην κλινική, έφερε στον κόσμο ένα βρέφος το οποίο έκτοτε διαμένει μαζί της στην κλινική, μετατρέποντάς την έτσι σε σπίτι της.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με τη βοήθεια του προσωπικού της κλινικής, αγοράστηκαν χρειώδη για της καθημερινές ανάγκες του παιδιού, ωστόσο η Καμερουνέζα συνεχίζει, εδώ και τρεις μήνες να παραμένει στην κλινική με το βρέφος της αφού δεν έχει τα χρήματα να μεταβεί σε κάποιο σπίτι.

Οι κρατικές υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας που γνωρίζουν την περίπτωσή της νεαρής μητέρας, δίνουν 200 ευρώ σε κουπόνια, συν 100 ευρώ για το ενοίκιό της. Ωστόσο ένα σπίτι που βρέθηκε για να φιλοξενήσει την μητέρα και το βρέφος σε χωρίο της επαρχίας Λάρνακας, κοστίζει 170 ευρώ τον μήνα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλυφθεί αυτό το ποσό.

Τώρα γίνονται προσπάθειες ατόμων που γνωρίζουν την περίπτωση, να συγκεντρωθεί και το υπόλοιπο ποσό των 70 ευρώ τον μήνα, ώστε να μπορέσει να φύγει από το νοσοκομείο Λάρνακας, αφού εκεί δεν είναι οι κατάλληλες συνθήκες για να μεγαλώσει ένα παιδί. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top