ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διαφωνία Αστυνομίας και Φυλακών για τον δραπέτη – Περίμενε άδεια εισόδου το ΤΑΕ, ανέμεναν έμπρακτη βοήθεια στις Κεντρικές

Διαφωνία Αστυνομίας και Φυλακών για τον δραπέτη – Περίμενε άδεια εισόδου το ΤΑΕ, ανέμεναν έμπρακτη βοήθεια στις Κεντρικές

Η υπόθεση του 28χρονου δραπέτη Ιράκλι Γκιρούλι αναδεικνύει την διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ των Κεντρικών Φυλακών και της Αστυνομίας…

Του Φάνη Μακρίδη

Όπως πληροφορούμαστε, η βοήθεια της Αστυνομίας για εντοπισμό του κατάδικου στα αρχικά στάδια των ερευνών κρίθηκε ανεπαρκής από άτομα του σωφρονιστικού ιδρύματος. Από τις Κεντρικές Φυλακές ανέμεναν πως η Αστυνομία θα αναλάβει πιο ενεργό ρόλο, στέλνοντας αμέσως ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και επιστρατεύοντας όλα τα μέσα για να ενισχύσουν το έργο των υπαλλήλων του σωφρονιστικού ιδρύματος.

«Τη στιγμή που 40 με 50 δεσμοφύλακες έκαναν επιχείρηση στην πράσινη γραμμή μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη, η Αστυνομία δεν είχε πράξει κάτι ουσιαστικό για να βοηθήσει στο ανθρωποκυνηγητό. Ακόμη και δεσμοφύλακες εκτός καθήκοντος βοηθούσαν στις έρευνες αλλά η Αστυνομία δεν έδειξε την ίδια ζέση», μας ανέφερε άτομο που είναι σε θέση να γνωρίζει τη φιλοσοφία του σωφρονιστικού μας συστήματος.

Ταυτόχρονα, όπως μας αναφέρθηκε από κατοίκους προαστίων που γειτνιάζουν με την περιοχή των Κεντρικών Φυλακών, η παρουσία περιπολικών της Αστυνομίας δεν ήταν τόσο έντονη.

Από την άλλη, η Αστυνομία θεωρεί ότι κινητοποιήθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα  (βλ. δηλώσεις Αγγελίδη) και πως έκανε ό,τι μπορούσε. Μάλιστα, πηγή μας μάς ανέφερε ότι οι άνδρες του ΤΑΕ Λευκωσίας ανέλαβαν δράση άμεσα.

«Η διεύθυνση των φυλακών δεν επέτρεπε στους άνδρες του ΤΑΕ να εισέλθουν στις Κεντρικές Φυλακές για τις απαραίτητες εξετάσεις», σχολίασε μέλος της Αστυνομίας. Και πρόσθεσε: «Περίμεναν έξω από τις φυλακές για πέραν των 3,5 ωρών κι όμως δεν τους επιτρεπόταν να εισέλθουν. Κλήθηκαν και μέλη του ΤΑΕ εκτός βάρδιας για να βοηθήσουν στις έρευνες…».

Αργότερα και γύρω στις 23:00 πληροφορηθήκαμε πως τελικά στις έρευνες στη νεκρή ζώνη συμμετείχαν και 25 αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους του σώματος. Φαίνεται πως έστω και αργά υπήρξε συνεργασία...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top