ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χορήγησαν λάθος φάρμακευτικό σκεύμασμα σε παιδί με σοβαρή ασθένεια - Ξεσπά η Επίτροπος Προστασίας Παιδιού - VIDEO

Χορήγησαν λάθος φάρμακευτικό σκεύμασμα σε παιδί με σοβαρή ασθένεια - Ξεσπά η Επίτροπος Προστασίας Παιδιού - VIDEO

Η Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας δεν παρείχε παιδίατρο για να κρίνει την περίπτωση του παιδιού και χορήγησε λάθος φαρμακευτικό σκεύασμα σε παιδάκι που πάσχει από την σοβαρή ασθένεια CROHN'S.

Το πιο πάνω απεκάλυψε με δηλώσεις της η Λήδα Κουρσουμπά στην τηλεοπτική εκπομπή του Megaone «Ενημέρωση Τώρα».

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, με αφορμή αυτή την υπόθεση, αναφέρθηκε και στις σοβαρές ελλείψεις που έχει το σύστημα υγείας μας.

Όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η κ. Λήδα Κουρσουμπά, «το παιδί στο οποίο χορηγήθηκε ακατάλληλη φαρμακευτική αγωγή πάσχει από την νόσο CROHN΄S εδώ και τρία χρόνια και επειδή στα κρατικά νοσηλευτήρια δεν υπάρχει παιδικός γαστρεντερολόγος απλά έρχεται ένας ειδικός μία φορά κάθε 4 μήνες, ο κηδεμόνας είχε αποταθεί στον ιδιωτικό τομέα».

Η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων Παιδιού πρόσθεσε: «Λόγω όμως του κόστους  αποτάθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπ Υγείας και ζήτησαν όπως αυτό το φάρμακο να τους χορηγείται. Όμως στα κρατικά νοσηλευτήρια, υπάρχει ένα μόνο παρόμοιο φάρμακα που είναι διαθέσιμο. Είχαν όμως οι άνθρωποι αυτοί γνωμάτευση που εξηγούσε δεν υπάρχει εμπειρία που να δέχεται ότι είναι ασφαλές να εναλλάσσονται τα δύο παρόμοια φάρμακα και είναι πρόωρο στην βάση της διεθνούς βιβλιογραφίας  να γίνει αυτό ειδικά σε σχέση με τον παιδικό πληθυσμό».

Στην συνέχεια ανέφερε: « Η Επιτροπή που συνεστήθη για τέτοιες περιπτώσεις πρέπει δεν έχουν παιδίατρο ή  γαστρεντερολόγος. Αν είχε μέσα παιδίατρο πιθανόν να λαμβάνονταν υπόψη. Είναι αδιανόητο να εξετάζονται θέματα παιδιών και να μην υπάρχει μέσα παιδίατρος».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ: 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν ολοκλήρωσε την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και στη συνέχεια με τον Ερσίν Τατάρ, στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top