ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Κυπριανού: «Οι δύο ηγέτες να εργαστούν για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης για το καλό του τόπου»

Α. Κυπριανού: «Οι δύο ηγέτες να εργαστούν για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης για το καλό του τόπου»

«Η διαδικασία των συνομιλιών έχει τραυματιστεί από όσα μεσολάβησαν τους τελευταίους μήνες και πρέπει οι δύο ηγέτες πρώτα και κύρια να επικεντρωθούν στα ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό και να διερευνήσουν κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα σύγκλισης σε αυτά», δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις στα ΜΜΕ στο περιθώριο επίσκεψης στο Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης με την ευκαιρία του Πάσχα, ο κ Κυπριανού είπε ότι αν καταφέρουμε να φτάσουμε σε ακτίνα συμφωνίας σε αυτά τα κεφάλαια, τα υπόλοιπα, οι λεπτομέρειες δηλαδή, μπορεί πιο εύκολα να ρυθμιστούν.

“Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο ηγετών, έχει τραυματιστεί η εμπιστοσύνη μεταξύ τους και πρέπει να εργαστούν προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και ο τρόπος που πρέπει να λειτουργήσουν είναι με την λογική, να καθοδηγηθούν για το πως εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα του τόπου και του λαού μας και όχι με το συναίσθημα”, ανέφερε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ θα επιδιώξει να συμβάλει σε αυτή τη διαδικασία με ιδέες , προτάσεις κι θετική προσέγγιση, αλλά , πρόσθεσε, πρέπει να γίνει καθαρό στο μυαλό όλων ότι την κύρια ευθύνη την έχουν οι δύο ηγέτες και εκείνοι πρέπει να βρουν τη δύναμη και το τρόπο να προχωρήσουν στις διαπραγματεύσεις, καταφέρνοντας να επιλύσουν τα ουσιαστικά ζητήματα στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

“Εκεί θα πρέπει να επικεντρωθεί η όλη προσπάθεια , η έκκληση μας είναι να αποφεύγονται δημόσιες δηλώσεις οι οποίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην όλη διαδικασία και λυπάμαι να πω ότι δυστυχώς δεν αποφεύγονται”, ανέφερε.

Σε ερώτηση για τη συνάντησή του με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ Εσπεν Μπαρθ Εϊντε και αν έχει ξεκαθαριστεί το θέμα της επιδιαιτησίας, απάντησε πως “νομίζω ότι δημιουργούμε προβλήματα εκ του μη όντως, από το πουθενά προσπαθούμε μόνοι μας να δημιουργήσουμε ζητήματα απλά και μόνο για να εκφοβιστεί ο κόσμος, είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρξει επιδιαιτησία, ο κ. Εϊντε ξεκαθάρισε ότι δεν διεκδικεί τέτοιο ρόλο και ούτε εμείς δεχόμαστε να επιτελέσει τέτοιο ρόλο”.

“Από κει και πέρα, στα πλαίσια των καλών υπηρεσιών του ΓΓ, εκεί και όπου υπάρχουν δυσκολίες νομίζω ότι είναι θεμιτό να παρουσιάζονται από τον οργανισμό ιδέες οι οποίες θα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, φτάνει να γίνεται κατανοητό από όλους ότι οι ιδέες αυτές θα γίνονται δεκτές και θα υπάρχουν, μόνο εάν και εφόσον γίνονται αποδεκτές και από τις δύο κοινότητες, εάν μια από τις δύο δεν τις αποδέχεται, παύουν να υφίστανται”, ανέφερε.

Σε άλλη ερώτηση για την επιστολή που απέστειλε στον Γενικό Εισαγγελέα και το Πρόεδρο της Βουλής για τα διαδραματισθέντα στη Βουλή, ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση από τον κ. Συλλούρη καθώς βρίσκεται σε αποστολή στο εξωτερικό και ο Εισαγγελέας θα πρέπει να μελετήσει τις νομοθεσίες.
Ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα για τα συμβάντα εκτός Βουλής και το ΑΚΕΛ θα αναμένει.

“Ο τόπος μας βίωσε την καταστροφή στο παρελθόν από φαινόμενα που ξεκίνησαν με τέτοιες απλές συμπεριφορές και λόγω του ότι δεν αντιμετωπίστηκαν αποφασιστικά αφέθηκαν να εξελιχθούν σε καταστάσεις οι οποίες προκάλεσαν τεράστια ζημιά και αναφέρομαι στην περίοδο πριν από το πραξικόπημα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναλάβουμε για δεύτερη φορά τα ίδια λάθη”, ανέφερε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απηύθυνε έκκληση σε όλους να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους και σε εκείνους οι οποίοι είναι τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτή τη κατάσταση, όπως είπε, αλλά και Μέσα Ενημέρωσης και τα πολιτικά κόμματα “τα οποία προσπαθούν να λειτουργήσουν ποντιοπιλατικά, τηρώντας ίσες αποστάσεις”.

“Κάποιοι μάλιστα προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα θεωρώντας ότι με αυτό το τρόπο θα αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος τους. Εμείς ξεκαθαρίζω δεν θα υποκύψουμε μπροστά σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, ποτέ η βια και η οποιεσδήποτε άλλες συμπεριφορές ακόμη και οι δολοφονίες δεν έκαψαν το φρόνημα του ΑΚΕΛ , το ΑΚΕΛ ήταν πάντα όρθιο, αγωνιζόταν καθοδηγούμενο από το πως εξυπηρετείται καλύτερα το συμφέρον του τόπου και του λαού μας και έτσι θα λειτουργήσουμε και σήμερα και ό,τι θέλουν ας λένε οι άλλοι”.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Κυπριανού είπε ότι είναι βαθύτερα τα αίτια της κατάστασης και το φαινόμενο δεν είναι σημερινό και δεν είναι ζήτημα που αντιμετωπίζεται με μια δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα.

“Ο Εισαγγελέας θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και ταυτόχρονα θα πρέπει να καθοδηγήσει και την Αστυνομία για να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Πέραν τούτου πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι πάντες την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα βίας και ακραίων συμπεριφορών και εννοώ τα πολιτικά κόμματα, τα ΜΜΕ, τους δημοσιογράφους , τα πολιτικά πρόσωπα γιατί η δική μας συμπεριφορά εκτρέφει πολλές φορές τέτοιου είδους εξελίξεις”, σημείωσε.

Ο κ. Κυπριανού ευχήθηκε με την ευκαιρία του Πάσχα σε όλους Καλές Γιορτές και στο κυπριακό λαό και σε όσους ζουν εδώ και ήρθαν ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον.
“Οι διαπραγματεύσεις να φέρουν την πολυπόθητη λύση, μια σωστή λύση στο Κυπριακό θα είναι η απαρχή για ένα πολύ πιο ελπιδοφόρο μέλλον για την Κύπρο και το κυπριακό λαό”, είπε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπου ετοιμάζονται πακέτα για οικογένειες που έχουν ανάγκη, είπε ότι αυτές είναι μέρες αγάπης και το κόμμα μαζί με το υπόλοιπο Λαϊκό Κίνημα, την ΠΕΟ , την ΕΔΟΝ, την ΕΚΑ και την ΠΟΓΟ , θεώρησε υποχρέωση του να συμβάλει με το δικό του τρόπο έτσι ώστε όλοι οι συμπατριώτες μας, αν είναι δυνατό να περάσουν καλύτερα τις γιορτές του Πάσχα.

“Θέλω να συγχαρώ τους εθελοντές και το Λαϊκό Δίκτυο για την δουλειά που επιτελούν ολόχρονα, αυτό είναι ένα δείγμα της δουλειάς που γίνεται, έχουν μετατρέψει το χώρο αυτό σε πραγματικό εργοτάξιο όπου ετοιμάζονται πακέτα για 230 περίπου άτομα και αυτό ελπίζω να συμβάλει με το δικό του τρόπο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων πολλών συμπατριωτών μας λόγω της οικονομικής κατάστασης”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, δεν έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες στην οικονομία και το χειρότερο από όλα είναι το γεγονός, όπως είπε, ότι δυστυχώς οι πολιτικές οι οποίες ακολουθούνται διευρύνουν την ανισότητα μεταξύ των λίγων πλουσίων και όλων των υπολοίπων. “Υπενθυμίζω ότι είμαστε η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό αύξησης της ανισότητας μεταξύ πλουσίων και όλων των υπολοίπων, είμαστε πρωταθλητές σε αυτό το τομέα , εμείς δεν έχουμε οτιδήποτε με εκείνους οι οποίοι παράγουν τον πλούτο, αλλά τονίζουμε ότι θα πρέπει να γίνεται πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου που παράγεται για να μπορούν όλοι να έχουν μια ζωή όσο το δυνατό πιο άνετη, μακριά από την φτώχεια και την ανέχεια” , πρόσθεσε.

Ως ένδειξη εκτίμησης του σημαντικό έργου του Λαϊκού Δικτύου (προσφορά φροντιστηρίων, θέματα υγείας κλπ), ο κ. Κυπριανού επέδωσε εκ μέρους του ΑΚΕΛ επιταγή με συμβολικό ποσό.

Εκ μέρους του Λαϊκού Δικτύου ο Μάκης Συμεού ανέφερε ότι κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, το Λαϊκό Δίκτυο, εκτός από τα προγράμματα που ολόχρονα έχει, νοιώθει την ανάγκη συμβολικά αλλά και ουσιαστικά, σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας να προσφέρει τα απαραίτητα για να περάσουν το Πάσχα όσο το δυνατό πιο χαρούμενα.
“Ευχαριστούμε όλες τις εταιρείες και τους χορηγούς και το Λαϊκό Κίνημα για τη βοήθεια που μας δίνουν αλλά περισσότερο τους εθελοντές οι οποίοι ολόχρονα στηρίζουν το Δίκτυο”, είπε.

Ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης ανέφερε ότι η στήριξη στο Λαϊκό Δίκτυο, είναι μια άλλη μορφή δράσης της ΠΕΟ προς στήριξη των αδυνάτων αυτής της κοινωνίας.

“Δεν περιμένουμε ότι μέσω αυτής της δουλειάς θα επιλύσουμε τα προβλήματα της κοινωνικής ανισότητας και της φτώχειας, ξέρουμε ότι είναι με τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες που θα αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά σίγουρα σε τέτοιες μέρες οφείλουμε να σκεφτόμαστε τους πιο αδύνατους των αδυνάτων αυτούς που δεν έχουν τίποτε, οι οποίοι με μια βοήθεια θα μπορέσουν να περάσουν αυτές τις μέρες καλύτερα”, ανέφερε.

Και η ΠΕΟ επέδωσε επιταγή με συμβολικό ποσό για στήριξη του έργου του Δικτύου Αλληλεγγύης.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top