ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φόνος Rosca: Ανακοινώνεται η απόφαση για τον 27χρονο κατηγορούμενο από τα Λιβάδια Λάρνακας!

Φόνος Rosca: Ανακοινώνεται η απόφαση για τον 27χρονο κατηγορούμενο από τα Λιβάδια Λάρνακας!

Ο θάνατος της Μολδαβής συγκλόνισε το παγκύπριο...


Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου θα ανακοινώσει στις 22 Μαΐου την απόφαση του για τον Παναγιώτη Αλεξάνδρου, 27 χρόνων, από τα Λιβάδια Λάρνακας, ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της Daniela Rosca από τη Μολδαβία, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στην Οδό Τουζ Χανέ, στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα, την 1η Νοεμβρίου 2015.
 
Η Κατηγορούσα Αρχή και ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλεξάνδρου κατέθεσαν σήμερα γραπτώς ενώπιον του Κακουργιοδικείου τις τελικές τους αγορεύσεις για την υπόθεση.
 
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου ανέφερε ότι μόλις σήμερα το πρωί παρέλαβε από τον Γιώργο Γεωργίου, συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, την γραπτή του αγόρευση και ζήτησε να αναφερθεί σε ορισμένα σημεία της για να βοηθήσει όπως είπε «το Δικαστήριο να καταλήξει σε ετυμηγορία».
 
Ο κ. Παπανικολάου ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο πρώην κατηγορούμενος Plamen Pelov δεν είχε τίποτε να κερδίσει με την μαρτυρία που έδωσε ενώπιον του Δικαστηρίου και ότι είπε την αλήθεια για την υπόθεση.
 
Πρόσθεσε ακόμα ότι ο θάνατος της Rosca ήταν συνέπεια των οδηγιών του κατηγορουμένου, αφού όπως εξήγησε σκοπός των δύο δραστών Plamen Pelov και Daniel Slavchev δεν ήταν ο φόνος της κοπέλας και ότι δεν υπήρχε προσχεδιασμός, ούτε προμελέτη.
 
Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ο κατηγορούμενος δεν ήταν ανάγκη να είναι μαζί με τους δύο δράστες για να θεωρηθεί ένοχος και σημείωσε πως αυτό που προκάλεσε τους δράστες και οδήγησαν με τις ενέργειες τους στο θάνατο της κοπέλας, ήταν οι συμβουλές, οι προτροπές και οι οδηγίες που τους έδωσε ο κατηγορούμενος δηλαδή ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου.
 
Στις επισημάνσεις της Κατηγορούσας Αρχής απάντησε μετά από άδεια του Κακουργιοδικείου ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου και η Πρόεδρος του Σώματος όρισε τις 22 Μαΐου 2017 ως ημερομηνία για ανακοίνωση της απόφασης του για τον κατηγορούμενο.  
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου, 27 χρόνων, από τα Λιβάδια, είναι ύποπτος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της διάρρηξης κατοικίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, της κλοπής από κατοικία και της περιαγωγής σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος. 

Σημειώνεται ότι ο Plamen Pelov, 32 χρόνων, από τη Βουλγαρία κύριος μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, με τον επίσης Βούλγαρο Daniel Slavchev 30 χρόνων, εκτίουν, ο μεν πρώτος ποινή φυλάκισης 13 χρόνων και ο δεύτερος ποινή φυλάκισης 10 χρόνων.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top