Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σε ηλικία 146 ετών

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σε ηλικία 146 ετών

Ένας Ινδονήσιος, που φέρεται ότι ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου, καθώς είχε φτάσει, τουλάχιστον σύμφωνα με την οικογένειά του, τα 146 του χρόνια, απεβίωσε αυτήν την εβδομάδα στην πόλη Σράγκεν

Ο Σοντιμέτζο, γνωστός στην πόλη του με το όνομα Μπα Γκότο, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1870, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναγράφονται στην ταυτότητα που είχε εκδόσει η κυβέρνηση. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ημερομηνία γέννησής του είχε εξακριβωθεί από τις τοπικές υπηρεσίες της πόλης Σράγκεν, στην κεντρική Ιάβα.

Ο εγγονός του Σοντιμέτζο είπε ότι την τελευταία εβδομάδα ο Ινδονήσιος μαθουσάλας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο επειδή η υγεία του είχε επιδεινωθεί. «Το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήθελε ούτε να φάει ούτε να πιει», είπε ο Σουριάντο. Ο παππούς ζητούσε επίμονα να επιστρέψει στο σπίτι του και λίγες ημέρες αργότερα πέθανε. Η κηδεία του τελέστηκε την Δευτέρα σε κοιμητήριο της πόλης του.

Σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ο γηραιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ και η ηλικία του κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί ήταν η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν. Πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συντεχνίες για ΑΤΑ: Δίνουν «παράθυρο ευκαιρίας» στην Κυβέρνηση μέχρι την Παρασκευή - «αν χρειαστεί θα κλιμακώσουμε τα μέτρα»

Συντεχνίες για ΑΤΑ: Δίνουν «παράθυρο ευκαιρίας» στην Κυβέρνηση μέχρι την Παρασκευή - «αν χρειαστεί θα κλιμακώσουμε τα μέτρα»

Την απόφασή τους για κλιμάκωση των μέτρων σε περίπτωση που αυτό κριθεί σκόπιμο, ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μετά την πανσυνδικαλιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της ΣΕΚ, στη Λευκωσία, σε σχέση με το θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ATA). Οι συντεχνίες θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας την Παρασκευή.

BEST OF TOTHEMAONLINE