ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίκτωρας Παπαδόπουλος:«Τα κόμματα είτε δεν αντιλαμβάνονται βασικά πράγματα για το Κυπριακό είτε δημιουργούν σύγχυση στο λαό»

Βίκτωρας Παπαδόπουλος:«Τα κόμματα είτε δεν αντιλαμβάνονται βασικά πράγματα για το Κυπριακό είτε δημιουργούν σύγχυση στο λαό»

«Φαίνεται ότι κάποια κόμματα στη βιασύνη τους να κατακτήσουν την καρέκλα της εξουσίας, είτε πραγματικά δεν αντιλαμβάνονται βασικά πράγματα σε σχέση με το Κυπριακό, είτε επίτηδες διαστρεβλώνουν και δημιουργούν σύγχυση στον κυπριακό λαό ως προς την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα όσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει» αναφέρει σε γραπτή απάντησή του προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

"Επαναλαμβάνουμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι στις διαπραγματεύσεις υπάρχει σύγκλιση για την απρόσκοπτη εφαρμογή των πανανθρώπινων βασικών ελευθεριών (right of abode), δηλαδή της ελεύθερης διακίνησης, εγκατάστασης, απόκτησης περιουσίας και ενάσκησης επαγγέλματος σε όλη την επικράτεια της χώρας", σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Επισημαίνει πως αυτό δήλωσε και χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση του με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας συμφωνήθηκε και το κείμενο του ορισμού για την εφαρμογή των βασικών ανθρωπίνων ελευθεριών.  

Ανέφερε, ωστόσο, ότι οι Τουρκοκύπριοι εγείρουν από τη Διάσκεψη της Γενεύης και μετά, θέμα ρύθμισης του δικαιώματος απόκτησης περιουσίας με την επιβολή οροφής, κάτι που δεν είχε εγερθεί προηγουμένως, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι το πρόβλημα αυτό θα ξεπεραστεί στο τραπέζι των συνομιλιών, αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Προσθέτει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε επίσης "ξεκάθαρα ότι όσον αφορά την άσκηση εκλογικών δικαιωμάτων σε τοπικές εκλογές, των όσων επιλέξουν να έχουν τη μόνιμη κατοικία τους στην αντίθετη από την πολιτεία καταγωγής τους, θα υπάρχει θέμα ποσόστωσης που να μην ξεπερνά το 20% των καταγόμενων από τη συγκεκριμένη πολιτεία".

"Τίποτα το νεοφανές, τίποτα το ασαφές και τίποτα που δεν δηλαδή είναι γνωστό. Οτιδήποτε άλλο λέγεται είναι εκ του πονηρού και για να εξυπηρετήσει προεκλογικές σκοπιμότητες αυτών που ξεκίνησαν μια πρόωρη και ζημιογόνα για τον τόπο προεκλογική εκστρατεία", καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top