ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΟ.Κ.Α.Σ.: Κάποιος «σφύριξε» στον Πούφο ότι ήταν αντικείμενο έρευνας! - Εκτεθειμένος ο Πέτρος Κληρίδης

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΟ.Κ.Α.Σ.: Κάποιος «σφύριξε» στον Πούφο ότι ήταν αντικείμενο έρευνας! - Εκτεθειμένος ο Πέτρος Κληρίδης

Εκτεθειμένο αφήνουν τον πρώην Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρο Κληρίδη, τα μέχρι τώρα στοιχεία που προκύπτουν από τη διερεύνηση της υπόθεσης του τέως διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων Γιώργου Πούφου. Σε τραπεζικούς λογαριασμούς του τελευταίου σε Ελλάδα και Ρωσία, διακινήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, χωρίς να αιτιολογηθούν επαρκώς...

Του Φάνη Μακρίδη

Όπως προκύπτει από ενημερωτικό σημείωμα της Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης τον Οκτώβριο του 2013, ο τότε Γενικός Εισαγγελέας ήταν πλήρως ενημερωμένος για τις ύποπτες κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Πούφου στην Ελλάδα και στην Ρωσία, όμως, δεν έπραξε κάτι ουσιαστικό για διερεύνηση του ζητήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 441.000 ευρώ «ουρανοκατέβατα» σε λογαριασμούς του πρώην υπεύθυνου Φορολογίας! – ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στο εν λόγω ενημερωτικό σημείωμα που ετοίμασε ανακρίτρια της ΜΟ.Κ.Α.Σ. συμπληρώνεται πως «...δεν πάρθηκε οποιαδήποτε απόφαση για περαιτέρω ενέργειες και δεν δόθηκαν στην Μονάδα (σημ. ΜΟ.Κ.Α.Σ.) οδηγίες για την εξέλιξη της υπόθεσης». 

Εδώ να σημειωθεί ότι το ThemaOnline στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνάς του, είχε επικοινωνήσει με τον Πέτρο Κληρίδη, ο οποίος είχε προβεί σε σχετικές τοποθετήσεις (23/06/2016). «Όταν είχα ερωτήσει τον κ. Πούφο μετά το μήνυμα του ΣΔΟΕ είχε πει ότι το ποσό προέκυψε από πώληση ακινήτου που είχε κληρονομήσει από τη μητέρα του. Είναι θέμα που χειρίστηκε η ΜΟΚΑΣ. Πέρασαν και τέσσερα χρόνια από τότε. Δεν μπορώ να θυμάμαι με λεπτομέρειες τι είχε συμβεί» μάς είχε δηλώσει τότε.

Το ενημερωτικό σημείωμα αναδεικνύει και μια παράμετρο που αφήνει εκτεθειμένη την κυπριακη Πολιτεία και γενικά τον τρόπο σκέψης κάποιων ατόμων. Συγκεκριμένα, ενώ υπήρχε σε εξέλιξη έρευνα για τον κ. Πούφο, κάποιος φρόντισε να τον ειδοποιήσει σχετικά. Σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ενημερωτικό σημείωμα: «Ο ίδιος ο κ. Πούφος φαίνεται να έχει πληροφορηθεί, άγνωστο πώς, ότι η Μονάδα διεξάγει έρευνα για το άτομό του και επισκέφτηκε αυτοβούλως τον τέως Γενικό Εισαγγελέα και ανέφερε ότι τα χρήματα που διακινήθηκαν σε προσωπικούς λογαριασμούς του στην Ελλάδα προέρχονται από πώληση οικογενειακής περιουσίας...».

Απ΄ όλα τα πιο πάνω προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά. Γιατί ο Πέτρος Κληρίδης δεν έδωσε οδηγίες για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης; Όλα όσα αποκαλύψαμε τον τελευταίο χρόνο καταδεικνύουν πως το ακίνητο που πώλησε ο Πούφος του απέφερε 159.000 ευρώ και ήταν αδικαιολόγητες τουλάχιστον άλλες 411 χιλιάδες ευρώ σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελλάδας. Ακόμη, ποιός ειδοποίησε τον κ. Πούφο ότι γίνεται σε βάρος του έρευνα; Γιατί κάποιος αποφάσισε να εμποδίσει την πορεία των ερευνών για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα;

Να θυμίσουμε πως πλήρως ενημερωμένη ήταν και η πρώην Γενική Ελέγκτρια της Δημοκρατίας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη. Η τελευταία είχε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της ΜΟ.Κ.Α.Σ. φυλαγμένο σε κασόνι με έγγραφα. Γιατί το «αρχειοθέτησε»;

Ως γνωστόν, όπως απεκάλυψε από τον Αύγουστο του 2016 το ThemaOnline, οι ελλαδικές αρχές κινητοποιήθηκαν όταν διαπίστωσαν πως σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Πούφου στην Ελλάδα και έναν στην Ρωσία παρατηρήθηκαν αξιοπερίεργες κινήσεις κεφαλαίων, που δεν αιτιολογήθηκαν. Επιπλέον ο κ. Πούφος που έκανε τις εν λόγω οικονομικές πράξεις ενόσω είχε τη θέση του διευθυντή του ΤΕΠ, δήλωσε άλλη ιδιότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΤΟΥ THEMAONLINE:

ΠΟΥΦΟΣ: Πλήρως εκτεθειμένος από έκθεση της ΜΟΚΑΣ για το οικόπεδο- «...δηλώθηκε χαμηλότερη τιμή» - Ο λογαριασμός του στην Εθνική Τρ. - ΕΓΓΡΑΦΟ

ΚΥΠΡΟΣ: 441.000 ευρώ «ουρανοκατέβατα» σε λογαριασμούς του πρώην υπεύθυνου Φορολογίας! – ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχίζουν να ψάχνουν για τις 800.000 ευρώ του Πούφου - Γιατί η ΜΟΚΑΣ δεν εμφανίστηκε στη Βουλή

ΕΛΑΜ: «Μας προκαλεί προβληματισμό και δυσφορία η αποκάλυψη του ThemaOnline»​

ΕΔΕΚ: Θα εγγράψει θέμα στη Βουλή μετά τις αποκαλύψεις του ThemaOnline για Πούφο

Γ. Πούφος για 800.000 σε Ελλάδα και UNIASTRUM: «Ό,τι είχα να πω το είπα στους αρμόδιους»

Σιζόπουλος για αποκάλυψη ThemaOnline: «Ορκωτούς λογιστές για έλεγχο συγγενικών προσώπων ανώτερων κρατικών λειτουργών»

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ύποπτες διαδρομές 800.000 ευρώ σε λογαριασμό πρώην αξιωματούχου – Από Ελλάδα στην UNIASTRUM – Ήξερε η Χρυστάλλα!

Οι Οικολόγοι για την αποκάλυψη με την Γιωρκάτζη: «Να απαντήσει για τις 800.000€ πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Νέα υπόθεση ψευτογιατρών: Ξεγέλασαν 83χρονη και της απέσπασαν 650 ευρώ - Συνελήφθη 61χρονος

Το όνομα της Beyoncé θα γίνει λήμμα σε λεξικό



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top