ΠΑΡΑ-THEMA

Survivor: Eλληνοτουρκική φιλία όσο στην Κύπρο συνεχίζεται η κατοχή;

Survivor: Eλληνοτουρκική φιλία όσο στην Κύπρο συνεχίζεται η κατοχή;

Διπλωματία στον σύγχρονο κόσμο δεν εξασκούν μόνο τα κράτη. Διπλωματία ασκείται σε επίπεδο Μ.Μ.Ε, Μ.Κ.Ο ακόμη και από δημόσια πρόσωπα. Το Survivor λοιπόν μπορεί να αποτελεί ένα «παιγνίδι» όμως είναι ένα δημόσιο θέαμα τηλεοπτικός κατασκευασμένο που μπορεί να παράγει και πολιτική.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Την τελευταία εβδομάδα η παραγωγή του survivor επέλεξε στο πλαίσιο της «ελληνοτουρκικής φιλίας» να φέρει κοντά τους παίκτες των δυο ομάδων θέλοντας να στείλει τα δικά του μηνύματα. Μηνύματα συμφιλίωσης των δυο λαών στα πλαίσια του εν λόγω προϊόντος. Είναι αυτό καταδικαστέο;

Κατά την δική μας αντίληψη όχι μιας και οι λαοί, ανεξαρτήτου χρώματος, φυλής, ή θρησκείας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Το ερώτημα όμως είναι άλλο. Μπορεί να υπάρξει πραγματική και έμπρακτη ελληνοτουρκική φιλία; Η απάντηση είναι ίσως και κάτω υπό κάποιες βασικές προϋποθέσεις.

Όσα Survivor ελληνοτουρκικά και να γίνουν κι όσες τηλεοπτικές σειρές όπου ο χριστιανός ερωτεύεται την μουσουλμάνα ή το αντίθετο, πραγματική ελληνοτουρκική συμφιλίωση δεν μπορεί να υπάρξει εάν δεν τερματισθεί η κατοχή της Κύπρου.

Στα αυτιά ενός Ελληνοκύπριου η «ελληνοτουρκική φιλία» ακούγεται τουλάχιστον ως ένα πικρό ανέκδοτο όταν εδώ και 43 χρόνια δεν μπορεί να ασκήσει σε όλη την επικράτεια του νησιού τα ανθρώπινα του δικαιώματα.

Ως εκ τούτου, καλές οι εκδηλώσεις τα τραπεζώματα στα survivor και τα πανηγύρια όμως όσο στην Κύπρο συνεχίζεται η κατοχή πραγματική ελληνοτουρκική φιλία δεν πρόκειται να υπάρξει…  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top