ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία, Ολλανδία και Δανία μπλοκάρουν τη Σύνοδο Κορυφής του Νάτο στην Τουρκία

Γερμανία, Ολλανδία και Δανία μπλοκάρουν τη Σύνοδο Κορυφής του Νάτο στην Τουρκία

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Δανία ανέλαβαν διπλωματική πρωτοβουλία για μπλοκάρισμα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη

Η Γερμανία, αλλά και άλλοι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ, εγείρουν σοβαρά εμπόδια στις προσπάθειες της Τουρκίας να φιλοξενήσει τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί το επόμενο έτος, με στόχο να αποφευχθεί η εντύπωση ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία στηρίζει την «εσωτερική πολιτική» που ακολουθεί η Άγκυρα. 

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Δανία ανέλαβαν διπλωματική πρωτοβουλία για μπλοκάρισμα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, ενώ άλλα 18 κράτη της ΕΕ, και ο Καναδάς, συμφώνησαν με την πρωτοβουλία αυτή. 

Η Τουρκία φέρεται να προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τη Σύνοδο Κορυφής που είχε προγραμματιστεί για το 2018 στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Συμμαχίας το 2016 στη Βαρσοβία. Ωστόσο, τα κράτη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να «παγώσουν» προσώρας την απόφαση, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα.

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ αναμένεται να λάβουν τελική απόφαση στη σύσκεψή τους τον Ιούνιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρόταση που μέχρι στιγμής προκρίνεται προβλέπει τη διεξαγωγή της Συνόδου στη νέα έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή της τουρκικής κυβέρνησης στις 15 Ιουλίου 2016, η Άγκυρα έχει προχωρήσει σε μέτρα μαζικής καταστολής, βάζοντας στο στόχαστρο τους δημοσιογράφους, τους εκπαιδευτικούς, τους στρατιώτες, τους δικαστές και τους δημόσιους υπαλλήλους γενικότερα. 

«Δεν θέλουμε να ενισχύσουμε τα ''διεθνή διαπιστευτήρια'' της Τουρκίας και θέλουμε να αποφύγουμε την εντύπωση ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την εσωτερική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης» ανέφεραν υψηλόβαθμοι διπλωμάτες του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Die Welt.

Η κίνηση σηματοδοτεί ουσιαστικά ένα ακόμη αρνητικό ορόσημο στις διαρκώς επιδεινούμενες σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας τελευταία δύο χρόνια.

Απο ΣΚΑΪ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top