ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντομπρασίνοβιτς στο ThemaSports: «Μικρό φαβορί η Ανόρθωση»

Ντομπρασίνοβιτς στο ThemaSports: «Μικρό φαβορί η Ανόρθωση»

Την υφιστάμενη στιγμή εκτελεί χρέη βοηθού προπονητή στην Εθνική μας ομάδα και είναι μαζί με τον Ραν Μπεν Σιμόν. Με που τον πήραμε τηλέφωνο αμέσως αποδέχτηκε με περίσσια ευγένια να μας μιλήσει και μας είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Ο λόγος για τον Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, αφού ο πρώην διεθνής με τη χώρα μας μέσος αγωνίστηκε στο παρελθόν και στις δυο ομάδες και ήταν ο καταλληλότερος να μας μιλήσει για αυτό το παιχνίδι.

«Λίγο φαβορί η…», «Ο κόσμος της Ομόνοιας είναι…» και πολλές άλλες ενδιαφέρον φράσεις του βγαίνουν μέσα από τις δηλώσεις που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας και τον Γιώργο Λεωνίδου.

Δείτε πιο κάτω αυτούσια την συνέντευξη:

Γεια σας κύριε Ντομπρασίνοβιτς. Παιχνίδι ντέρμπι για την 10η αγωνιστική αυτό μεταξύ της Ομόνοιας-Ανόρθωσης στο ΓΣΠ. Ένα σχόλιο για το παιχνίδι.
«Καταρχάς σας ευχαριστώ που με επιλέξατε να μιλήσω για αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα ματς όπως όλα τα ντέρμπι, όμως για εμένα η Ανόρθωση ίσως να είναι λίγο φαβορί. Δεν παίρνω το τελευταίο ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα στην Πάφο που είχε η Ανόρθωση σαν κάτι κακό διότι ήμουν στο παιχνίδι και η ομάδα της Αμμοχώστου έχασε πολλές ευκαιρίες, και πέναλτι, και νομίζω είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι η Ομόνοια».

Ποιοι θα αποτελέσουν τους παίχτες κλειδιά για τις ομάδες τους στο σημερινό ντέρμπι;
«Εντάξει νομίζω από Ομόνοια είναι φανερό πως είναι ο Ντάρμπισαϊαρ και ο Κανού, οι οποίοι είναι δυο σημαντικοί παίχτες, μαζί με τον Άλεξ Σοάρες, είναι τρεις παίχτες που κάνουν την διαφορά. Το γεγονός ότι ο Χριστοφή πέρασε από ένα τραυματισμό και δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος να δώσει όσα μπορεί αυτό ίσως να είναι καλό για την Ανόρθωση γιατί όλοι ξέρουμε πάντα πως ο Τζίμης είναι πολύ καλός ειδικά στα ντέρμπι, όπου μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Από πλευράς Ανόρθωσης, η μεγάλη δύναμη είναι η αμυντική της γραμμή και από εκεί ξεκινάει και η επίθεσή της. Αμυντικά η Ανόρθωση είναι φανταστική και τότε μπορώ να πω για τους Ντουγκλάο και Σίλντενφελντ , που είναι δυο παίχτες που είναι στην καλύτερη φόρμα τώρα στην Ανόρθωση».

Ο κόσμος της Ομόνοιας έχει αποδείξει αρκετές φορές ότι είναι δίπλα στην ομάδα. Θεωρείτε ότι το γεγονός πως οι παίχτες του τριφυλλιού θα αγωνιστούν μπροστά στο κοινό τους θα τους βάλει έξτρα πίεση ή θα τους εμψυχώσει;
«Εξαρτάτε από το πώς θα ξεκινήσει το παιχνίδι. Η Ομόνοια έχει πάντα εξαιρετικούς φίλαθλους, είναι ο 12ος παίχτης της ομάδας. Όμως δεν ξέρω ώσπου θα έχουν υπομονή. Η ομάδα δεν πάει τόσο καλά, εντάξει μπορεί να κέρδισε αυτά τα δυο τελευταία παιχνίδια αλλά για τα στάνταρ της Ομόνοιας δεν είναι αρκετό και πιστεύω πως οι οπαδοί της Ομόνοιας θέλουν να δουν καλύτερο ποδόσφαιρο από την ομάδα τους».

Η Ανόρθωση πάει στο ΓΣΠ ως πρωτοπόρος (σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ) και ως αήττητη. Πιστεύετε θα παίξει ρόλο στην ψυχολογία των παικτών της Κυρίας;
«Κοιτάξτε αυτή η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση, έχει χαρακτηριστικά μεγάλης ομάδας, έχει οργάνωση και ξέρουν τι θέλουν, κάτι πολύ σημαντικό. Βέβαια να πας ως πρώτος σε ένα ντέρμπι είναι πολύ καλό ψυχολογικά».

Αγωνιστήκατε και στις δυο ομάδες κατά το παρελθόν. Θα θέλαμε ένα γενικό σχόλιο για την φετινή Ομόνοια και για την φετινή Ανόρθωση.
«Εντάξει για την Ανόρθωση αυτό που είπα. Μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, ο κύριος Λέβι έφτιαξε σταθερή και ποιοτική ομάδα. Μπορεί να έχουν λίγα προβλήματα στο σκοράρισμα όμως είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Για την Ομόνοια αυτό που μπορώ να πω είναι πως δεν έχουν σταθερότητα. Για εμένα άποψή μου είναι ότι η Ομόνοια έπρεπε να ήταν στις πρώτες τρεις θέσεις γιατί είχαν μια καλή κλήρωση (πρωταθλήματος) και έπρεπε θεωρητικά να κερδίσουν όλα τα παιχνίδια. Και πρέπει η ομάδα να δείξει πιο σταθερή, να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, και νομίζω πως ο κύριος Χριστοδούλου θέλει πίστωση χρόνου καθώς ήρθαν πάρα πολύ νέοι παίχτες στην ομάδα».

Την μάχη των δυο πάγκων πως την βλέπετε; Ποια η τακτική του Πάμπου Χριστοδούλου και ποια του Ρόνι Λέβι; Πως νομίζετε πως θα προσεγγίσουν το ντέρμπι;
«Είμαι σίγουρος ότι η Ανόρθωση θα παίξει πιο αμυντικά, πιο δυνατά για να μην δεχθούν γκολ. Αν φτιάξουν κιόλας ορισμένες ευκαιρίες ή αν σκοράρουν τότε θα είναι καλό. Προτεραιότητα όμως θα είναι να μην δεχθούν γκολ κάτι που έγινε και σε άλλα παιχνίδια. Από την πλευρά της η Ομόνοια προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, όμως όλη αυτή η θέληση οδηγεί την ομάδα να παίζει πολύ ανοικτά και ο αντίπαλος συνάμα να έχει ευκαιρίες, κάτι που είδαμε ως τώρα. Η Ομόνοια δέχθηκε φέτος μίνιμουμ ένα γκολ στο κάθε παιχνίδι και η Ομόνοια όχι να παίξει προσεκτικά αλλά να είναι δυνατή πίσω και με την ποιότητα που έχει με τους παίκτες μπροστά να καταφέρει να σκοράρει».

Έχετε ζήσει πολλά τέτοια ντέρμπι στην καριέρα σας. Πως περιμένει ένας ποδοσφαιριστής τέτοιες αναμετρήσεις;
«Πρώτα απ΄όλα όσοι ποδοσφαιριστές αγαπούν το ποδόσφαιρο λατρεύουν να παίζουν τέτοια παιχνίδια. Είναι κάτι σπέσιαλ. Είναι ντέρμπι και ξέρουν όλοι ότι θα είναι γεμάτο το γήπεδο. Επίσης έρχονται σκάουτερς σε τέτοια ματς και θα το δείξουν οι κάμερες το παιχνίδι. Όλα αυτά δίνουν ένα έξτρα κίνητρο στους παίχτες να αγωνιστούν και περιμένουν πως και πώς να αγωνιστούν σε τέτοια ματς».

Πιστεύετε πως το γεγονός ότι η Ανόρθωση προέρχεται από ισοπαλία και η Ομόνοια από νίκη μπορεί να επηρεάσει υποσυνείδητα τους παίχτες;
«Δεν νομίζω γιατί με το τόσο κακό αγωνιστικό χώρο που είχε το γήπεδο της Ανόρθωσης στο παιχνίδι κόντρα στην Πάφο πάλι έφτιαξε ευκαιρίες και στο δεύτερο  ημίχρονο είχε πέντε με έξι κλασσικές ευκαιρίες, χαμένο πέναλτι. Αυτό σημαίνει πως σε οποιοδήποτε γήπεδο η Ανόρθωση και οι ποδοσφαιριστές της μπορούν να κάνουν προσαρμογή γιατί είναι έμπειρη ομάδα και ξέρουν τι θέλουν από το γήπεδο, ακόμα και αν ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι καλός. Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Ανόρθωσης ήταν κακός, οι παίχτες δεν μπορούσαν να παίξουν όμως η Ανόρθωση απείλησε με κλασσικές ευκαιρίες. Αυτά που είναι δυο μεγάλα προσόν της Ανόρθωσης είναι η εμπειρία και η ποιότητα».

Ένα σχόλιο για το αναβληθέν ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνας.
«Αυτά γίνονται, είναι κάτι που δεν μπορείς να προβλέψεις. Τι μπορώ να πω; Γίνεται κα αυτό, δεν το ελέγχεις. Το πρόβλημα είναι πότε θα βρεθεί ημερομηνία να παιχτεί το ματς καθώς το πρόγραμμα και των δυο είναι πολύ πιεσμένο».

Ένα γενικό σχόλιο για το φετινό πρωτάθλημα και για το ποιες ομάδες βλέπετε να το διεκδικούν και ποιες θα παλεύουν για να σωθούν;
«Για εμένα στην πρώτη εξάδα θα είναι σίγουροι ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Απόλλων και Ανόρθωση. Τώρα τι θα γίνει με ΑΕΛ και Ομόνοια περιμένουμε να δούμε αν θα ανεβάσουν την απόδοσή τους όμως ναι νομίζω θα είναι και αυτές μέσα. Όμως αυτό που μου έδειξαν μέχρι στιγμής η δυο τελευταίες ομάδες που ανάφερα (ΑΕΛ και Ομόνοια) δεν μου άφησαν και πολλά θετικά. Για το κάτω διάζωμα η Σαλαμίνα είναι αρνητική έκπληξη για εμένα και οι Ολυμπιακός, Πάφος και Αλκή παίζουν καλό ποδόσφαιρο και παρόλα τα προβλήματα παίζουν και παίρνουν και καλά αποτελέσματα. Για πρωτάθλημα βλέπω να παλεύουν ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Απόλλωνας και Ανόρθωση. Για το κάτω γκρουπ νομίζω μόνο η Άχνα να υστερεί λίγο καθώς έχει πολλά προβλήματα και είναι δύσκολο να φτάσει τις υπόλοιπες ομάδες. Δεν ξέρω όμως είναι νωρίς ακόμα ό,τι και να πω μπορεί να βγω και λάθος. Ο Άρης στην αρχή έπαιζε καλύτερα, στο τελευταίο ματς που κέρδισε τον Εθνικό δεν το είδα όμως είδα την ήττα του κόντρα στην ΑΕΚ και νομίζω πως στην αρχή ήταν καλύτερος. Βλέπω μόνο αν δεν αλλάζει κάτι, την Άχνα ως πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Αν δεν αλλάξει κάτι τον Γεννάρη».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top