ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Με γενετικές ανωμαλίες το άτυχο νεογνό – Του έδωσε να πιει τσάι χαμομήλι - Δηλώσεις Α. Παπέττα

ΛΕΜΕΣΟΣ: Με γενετικές ανωμαλίες το άτυχο νεογνό – Του έδωσε να πιει τσάι χαμομήλι - Δηλώσεις Α. Παπέττα

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 12/07, η νεκροτομή του άτυχου νεογνού που έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Τρίτης 12/07 στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Την νεκροτομή διενήργησε η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα η οποία όπως μας δήλωσε τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου αγοριού, θα διαφανούν από τα δείγματα των εξετάσεων που έχουν ληφθεί. Συγκεκριμένα μας ανέφερε, έχουν ληφθεί δείγματα για εργαστηριακές εξετάσεις. Επίσης λήφθηκαν δείγματα τα οποία θα σταλούν στο ινστιτούτο γεννητικής για γενετικές ανωμαλίες. Επίσης  δείγματα λήφθηκαν και για ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Η κ.Παπέττα, μας επεσήμανε επίσης το γεγονός πως τα χαρακτηριστικά του προσώπου καθώς και του σωματότυπου του άτυχου βρέφους παρέπεμπαν σε νεογνό με γενετικές- χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Πληροφορίες μας αναφέρουν πως σε γυναικολόγο έλεγχο κατά των 3 μήνα είχε διαπιστωθεί από γιατρό ότι πιθανόν το βρέφος θα είχε γενετικές ανωμαλίες. Μάλιστα μετά την ενημέρωση, αυτή η γυναίκα δεν είχε επισκεφθεί τον συγκεκριμένο γυναικολόγο. Να σημειώσουμε πως πρόκειται για 42χρονη μάνα από την Γερμανία. Αστυνομικές πηγές, μας ανέφεραν  πως η μητέρα είχε δώσει στο παιδί της τσάι χαμομήλι όχι όμως από ειδική βρεφική συσκευασία ,αλλά του βουνού. Θυμίζουμε πως την  Τρίτη 11/7 γύρω στις 11:00 το πρωί η Γερμανίδα μητέρα και βρέφος  πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στην οικία τους. Με την άφιξη μητέρας και του νεογνού στο σπίτι, μητέρα του αντιλήφθηκε πως το χρώμα του βρέφους δεν ήταν φυσιολογικό και το μετέφερε στο νοσοκομείο. Το νεογνό εισήχθη άμεσα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού όπου γύρω στις 14:00 το μεσημέρι ο Διευθυντής της Εντατικής διαπίστωσε τον θάνατο του. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τραγωδία για οικογένεια στη Λεμεσό – Έχασαν το μόλις δυο ημέρων νεογνό τους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top