ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάλεσμα Υπουργού Άμυνας στη Βουλή να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την φυγοστρατία

Κάλεσμα Υπουργού Άμυνας στη Βουλή να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την φυγοστρατία

διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανείς τρόπος παρέμβασης στη διαδικασία για τους υποψήφιους βαθμοφόρους της 2017 Β ΕΣΣΟ, έδωσε στους εθνοφρουρούς και τους γονείς τους, ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαίδης, ο οποίος παρέστη σήμερα, μαζί με τον Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο, Αντρέα Μαρκίδη σκλήρωση των γραπτών θεμάτων για τις εξετάσεις που έγινε στο στρατόπεδο "Ηλία Παπακυριακού" σΑθαλάσσα. "Μην ακούτε αυτούς οι οποίοι διαμεσολαβούν δήθεν για να μεταφέρουν το μήνυμα ότι έχουν παρέμβει για να προωθήσουν τα δικά σας παιδιά. Απλά σας κοροϊδεύουν. Επαναλαμβάνω, δεν υπάρχει τρόπος παρέμβασης σδιαδικασία. Αυτοί που θα επιλεγούν θα επιλεγούν λόγω της δικής τους αξίας, λόγω των δικών τους ικανοτήτων", είπε ο κ. Φωκαίδης. Τα αποτελέσματα, πρόσθεσε, θα ανακοινωθούν ερχόμενη Τρίτη με παράδοση του καταλόγου των επιτυχόντων από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπως γίνεται κάθε χρόνο, στο Υπουργείο Άμυνας και αμέσως θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν άμεση και χωρίς διαμεσολάβηση ενημέρωση για τα τελικά αποτελέσματα. Ο ΥΠΑΜ θέλησε να απευθύνει "ξανά ένα ύστατο κάλεσμα σΕπιτροπή Άμυνας της Βουλής, προκειμένου να προωθηθεί για ψήφιση σολομέλεια ερχόμενη Παρασκευή το νομοσχέδιο που αφορά φυγοστρατία και το οποίο έχει κατατεθεί σΒουλή τον Νοέμβριο του 2016". Η κατάταξη, συνέχισε, έχει ολοκληρωθεί περασμένη Παρασκευή και όπως ήταν οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις, τα ποσοστά φυγοστρατίας έχουν μειωθεί ακόμα περισσότερο. "Είχαν μειωθεί και τα προηγούμενα δύο χρόνια, έχουν μειωθεί περαιτέρω φέτος". Από πέραν των 1000 αναβολών για λόγους ψυχικής υγείας πριν λίγα χρόνια, είπε ο κ. Φωκαίδης, το ποσοστό έχει μειωθεί δραστικά και φέτος είναι κάτω από 100 οι περιπτώσεις και αυτές θα μηδενιστούν "εάν Παρασκευή η Βουλή εγκρίνει το νομοσχέδιο, το οποίο έχει ενώπιον της εδώ και μήνες". Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top