ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η βραδινή σύνοδος στο Κραν Μοντάνα – Απογοητευμένος ο Πρόεδρος 

Ολοκληρώθηκε η βραδινή σύνοδος στο Κραν Μοντάνα – Απογοητευμένος ο Πρόεδρος 

Δεν έμεινε ευχαριστημένος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, από την εξέλιξη που είχε η βραδινή σύνοδος στο Κραν Μοντάνα, την Δευτέρα 3/7.

Η βραδινή σύνοδος είχε προγραμματιστεί από το πρωί της Δευτέρας 3/7, μετά την κατάθεση εγγράφων των θέσεων όλων των μερών αναφορικά με τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εμφανίζεται απογοητευμένος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το έγγραφο της Τουρκίας ήταν μόλις μισή σελίδα. Εξερχόμενος από το συνεδριακό κέντρο όπου διεξάγονται οι συνομιλίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ρωτήθηκε για τη συνάντηση και απάντησε «Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι ήταν όπως θα ηθέλαμε». Ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί απάντησε ότι «δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε». Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς ερωτηθείς επίσης πώς πήγε η συνάντηση, απάντησε «πρέπει να σκεφτώ σοβαρά αν πρέπει να σας πω», ενώ νωρίτερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε «θαυμάζω την υπομονή σας». Ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε ανέφερε επίσης, απαντώντας στο ίδιο ερώτημα, ότι έχουν συμφωνήσει να μην κάνουν δηλώσεις και πως είναι "μια διαδικασία σε εξέλιξη". Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν το πρωί της Τρίτης 4/7, στις 10 (11 ώρα Κύπρου) με τη συζήτηση στο τραπέζι 1 για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις και μία ώρα αργότερα στο τραπέζι 2 θα συνεχιστούν οι συνομιλίες για τα υπόλοιπα πέντε κεφάλαια. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση για να επανέλθει ο ΓΓ του ΟΗΕ την ερχόμενη Πέμπτη στο Κραν Μοντάνα. Το Εθνικό Συμβούλιο συνεδριάζει υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατάθεση τριών εγγράφων από την ε/κ πλευρά – Ο Έιντε ήθελε τους Πρωθυπουργούς των εγγυητριών δυνάμεων στο Κραν Μοντάνα Απειλή Τσαβούσογλου – Ακιντζί: «Θα φύγουμε με το πρώτο αεροπλάνο αν Ελλάδα και Κύπρος δεν αλλάξουν θέση για μηδέν στρατό και εγγυήσεις» ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝA: Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύνοδος για ασφάλεια και εγγυήσεις – Κατέθεσε πρώτη η Ελλάδα τα έγγραφα ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ: Καταθέτουν γραπτώς τις θέσεις τους για ασφάλεια και εγγυήσεις – Κρίσιμη εβδομάδα ToThemaOnline/ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top