ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Νέα εποχή για την εξασφάλιση άδειας οδήγησης - Με κομπιούτερ η θεωρητική εξέταση

Νέα εποχή για την εξασφάλιση άδειας οδήγησης - Με κομπιούτερ η θεωρητική εξέταση

Αλλαγές ετοιμάζει το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, όσων αφορά τις εξετάσεις οδηγών. Ξεκίνησε ήδη η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για τροποποιήσεις στο νομικό πλαίσιο, ώστε οι θεωρητικές εξετάσεις να γίνονται μέσω συστημάτων υπολογιστών από ιδιωτικούς φορείς. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ ο "Φιλελεύθερος", το ΤΟΜ έχει ετοιμάσει προσχέδιο νομοσχεδίου που εισαγάγει τις νέες προβλέψεις για τη θεωρητική εξέταση για υποψηφίους οδηγούς, που αποτελεί το πρώτο στάδιο εξέτασης πριν την πρακτική δοκιμασία. Παράλληλα, δημοσιοποίησε την πρόθεσή του για να προχωρήσει σε διαγωνισμό για ανάθεση των θεωρητικών εξετάσεων σε ιδιωτικούς φορείς. Ο ιδιωτικός φορέας που θα αποφασιστεί ότι θα αναλάβει τις εξετάσεις, θα εισπράττει τέλος απευθείας από τον υποψήφιο εξεταζόμενο, κατά το πρότυπο που ισχύει στον τεχνικό έλεγχο οχημάτων με το ΚΤΕΟ, δηλαδή, εισπράττουν το τέλος για λογαριασμό του κράτους, από το οποίο ένα μέρος θα αποτελεί αμοιβή του φορέα. Με βάση του προσχεδίου του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπεται ότι το μέγιστο τέλος της θεωρητικής εξέτασης θα είναι στα 30 ευρώ εκ των οποίων τα 3 ευρώ θα αποδίδονται στο κράτος ως διοικητικό τέλος, άλλα 4,31 ευρώ ως ΦΠΑ και 22,69 ευρώ, ανά υποψήφιο, θα είναι η αμοιβή του ιδιωτικού φορέα. Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί αφού εγκριθεί η σχετική νομοθεσία από Υπουργικό και Βουλή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top