ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύονται και διευρύνονται οι σχέσεις Πάφου – Κρακοβίας - Έμφαση στο τουρίσμο

Ενισχύονται και διευρύνονται οι σχέσεις Πάφου – Κρακοβίας - Έμφαση στο τουρίσμο

Την ισχυρή τους βούληση για ενδυνάμωση και διεύρυνση των σχέσεων Πάφου – Κρακοβίας εξέφρασαν σήμερα οι Δήμαρχοι των δύο πόλεων Φαίδωνας Φαίδωνος και Jacek Majchrowski (Γιάσεκ Μαϊκρόβσκι), σε συνάντηση που είχαν το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Πάφο, όπου παρακολούθησε την όπερα «Η απαγωγή από το Σεράι», ο Δήμαρχος της πολωνικής πόλης, συνοδευόμενος από την επικεφαλής της Αρχαιολογικής Αποστολής του Πανεπιστημίου της Κρακοβίας στην Πάφο, Καθηγήτρια Ευδοξία Παπουτσή-Wladyka, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Πάφου και συζήτησε μαζί του συγκεκριμένους τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δύο Δήμαρχοι συζήτησαν και αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, την υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου Συνεργασίας εντός του ερχόμενου έτους, με στόχο τη διεύρυνση των σχέσεων σε όλους τους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, αφού η υφιστάμενη απευθείας αεροπορική σύνδεση Πάφου-Κρακοβίας διευκολύνει και ευνοεί μια τέτοια προοπτική. Οι στενές και δημιουργικές σχέσεις της Πάφου με την Πολωνία χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1960, όταν η πολωνική Αρχαιολογική Αποστολή υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Αντρέα Νταζέφσκι έφερε στο φως τα περίφημα ψηφιδωτά της Οικίας του Αίωνα, ενώ η Εθνική Όπερα της Πολωνίας συνέβαλε σημαντικά στη διεθνή καταξίωση του Pafos Aphrodite Festival, παρουσιάζοντας 5 συνολικά δικές της παραγωγές στα 19 χρόνια της επιτυχημένης πορείας του θεσμού. Σημειώνεται πως τον Ιούνιο του 2016, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος είχε επισκεφθεί την Κρακοβία όπου είχε μια πρώτη συνάντηση με τον Δήμαρχο Majchrowski και τις Αρχές του Γιαγκελλόνιου Πανεπιστημίου (Jagiellonian University) της πόλης, κατά την οποία τέθηκαν οι βάσεις για την περαιτέρω συνεργασία των δύο πόλεων. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top