Την 1η Οκτωβρίου το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Την 1η Οκτωβρίου το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Κόντρα στις αντιδράσεις και τις απειλές της κεντρικής κυβέρνησης στη Μαδρίτη, το κοινοβούλιο της Καταλονίας ψήφισε την Τετάρτη το βράδυ τον νόμο που ανοίγει τον δρόμο για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της περιοχής, το οποίο ορίστηκε να διεξαχθεί την 1η Οκτωβρίου.

Το ερώτημα που θα τίθεται στο δημοψήφισμα προς τους πολίτες της Καταλονίας, θα είναι πολύ συγκεκριμένο. «Ναι ή όχι σε μία ανεξάρτητη χώρα υπό τη μορφή δημοκρατίας;». Η Ισπανίδα υπουργός Εσωτερικών, Σοράγια Σάενθ ντε Σάνταμαρία, έσπευσε να σχολιάσει πως θεωρεί άκυρες και χωρίς επίδραση τις αποφάσεις που ελήφθησαν, ενώ κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση θα αναλάβει νομική δράση εναντίον του νόμου που ψηφίστηκε από το καταλανικό κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Σε ένα ακόμη δείγμα κλιμάκωσης έντασης, το κατοχικό καθεστώς προχώρησε στη σύλληψη πέντε Ελληνοκυπρίων προσφύγων, στο κατεχόμενο Τρίκωμο, το οποίο είχαν επισκεφθεί. Οι κατοχικές αρχές αφού τους συνέλαβαν, τους απήγγειλαν τις κατηγορίες, της κατασκοπείας και τους οδήγησαν στα μπουντρούμια του Αττίλα. Το ψευδοδικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους, για τρεις ημέρες. Το υπουργείο εξωτερικών παρακολουθεί τη νέα αυτή προκλητική κίνηση από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος και έχει ήδη προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.