«Έφυγε» από την ζωή μια σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια

«Έφυγε» από την ζωή μια σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια

ong>Η γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια πέθανε στα 75 της χρόνια. Ο λόγος για την Έλενα Κυράνα, η οποία γεννήθηκε το 1942 και ήταν μία σπουδαία τραγουδίστρια του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού. Μια τραγουδίστρια που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο ελληνικό τραγούδι.
 Όπως έγραψε και η Μάρω Μπουρδάκου: «Ενεργό μέλος της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος, και αγαπητή στους συναδέλφους , συνεργάσθηκε την χρυσή εποχή των Μπουάτ, με όλους σχεδόν τους τραγουδιστές και συνθέτες του είδους, κυρίως όμως έγινε γνωστή το 1969 από την συμμετοχή της με τον Γιάννη Πουλόπουλο στο δίσκο των Γιάννη Γλέζου – Λευτέρη Παπαδόπουλου με τίτλο : ”12 τραγούδια F. G. Lorca” . Τα τραγούδια ερμήνευε ο Γιάννης Πουλόπουλος ενώ η Έλενα Κυρανά συμμετείχε σε δύο. Συμμετείχε επίσης με τρία τραγούδια στο δίσκο των Λίνου Κόκοτου & Άκου Δασκαλόπουλου «Ο κήπος», που κυκλοφόρησε το 1971. Τα υπόλοιπα εννέα τραγούδια ερμήνευαν οι Γιάννης Πουλόπουλος, Μαρία Δουράκη & Θανάσης Γκαϊφύλλιας. Η Έλενα Κυρανά είχε κυκλοφορήσει επίσης και κάποια τραγούδια σε δισκάκια 45 στροφών, την περίοδο 1967 – 1976, ενώ συμμετείχε ως ηθοποιός σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες, όπως «Φάρος» (1976) και «Τα χρώματα της ίριδας» (1975).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ» για όλα: Οι «αδυναμίες» του, η ζωή μετά το Προεδρικό και οι αλήθειες που ακούγονται για πρώτη φορά – Βίντεο

Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ» για όλα: Οι «αδυναμίες» του, η ζωή μετά το Προεδρικό και οι αλήθειες που ακούγονται για πρώτη φορά – Βίντεο

Χωρίς κανένα φίλτρο, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, άνοιξε τις πόρτες του γραφείου του στην κάμερα του ThemaOnline και μίλησε στον Τάσο Θεοδώρου για όλα και… όλους.

BEST OF TOTHEMAONLINE