ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε η ώρα της πολυαναμενόμενης συνάντησης Αναστασιάδη - Γκουτέρες

Έφτασε η ώρα της πολυαναμενόμενης συνάντησης Αναστασιάδη - Γκουτέρες

Πέραν της διαβεβαίωσης προς τον Γενικό Γραμματέα για τη βούλησή του για συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των παραμέτρων που έθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ στο Κραν Μοντάνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προτίθεται να συζητήσει με τον Αντόνιο Γκουτέρες στη συνάντηση τους την Παρασκευή 22/9 και μια σειρά άλλων ζητημάτων, που εν μέρει ήγειρε και στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, το πρώτο αφορά στην πορεία προς τα μπρος, όπου θα σημειώσει την ανάγκη της σοβαρής προετοιμασίας της επόμενης κίνησης στο Κυπριακό και την ύπαρξη ανάλογης βούλησης κι από την άλλη πλευρά. Δεύτερον, την επικείμενη έκθεση για την αποστολή των καλών υπηρεσιών. Τρίτον, τις τουρκικές δραστηριότητες στα κατεχόμενα, που έχουν περιέλθει υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της Αγκυρας, αλλά και τις τουρκικές απειλές και προκλήσεις σε βάρος της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τέταρτον, τα διάφορα εκκρεμή ζητήματα στις συνομιλίες, που δεν καλύπτονται από τα 6 σημεία του πλαισίου Γκουτέρες. Τέλος, την επικείμενη στρατηγική αξιολόγηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, Ο Διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος Κορνήλιος Κορνηλίου. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top