ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Ξυλοφάγου για πεδίο βολής Βρετανών - Θα αποκοπεί ο αυτοκινητόδρομος Δεκέλειας - Αγίας Νάπας

Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Ξυλοφάγου για πεδίο βολής Βρετανών - Θα αποκοπεί  ο αυτοκινητόδρομος Δεκέλειας - Αγίας Νάπας

Εκδήλωση διαμαρτυρίας με ολιγόλεπτη αποκοπή δρόμου, οργανώνει την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοφάγου, κατά του Πεδίου Βολής των Βρετανικών Βάσεων. Η εκδήλωση όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου, θα γίνει στις έντεκα το πρωί στην πρώτη έξοδο της Λάρνακας, τέρμα της οδού 25ης Μαρτίου για ολιγόλεπτη αποκοπή του αυτοκινητόδρομου Δεκέλειας - Αγίας Νάπας.

Η εκδήλωση γίνεται, αναφέρει η ανακοίνωση, γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς, προστίθεται, οι Βρετανικές Βάσεις αρνούνται πεισματικά να καταθέσουν στο Κοινοτικό Συμβούλιο, επιδημιολογική μελέτη (επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων) και περιβαλλοντική μελέτη για τη λειτουργία του Πεδίου Βολής. Σύμφωνα με το Κοινοτικό Συμβούλιο, στην Κοινότητα υπάρχουν αυξημένα κρούσματα καρκίνου τα οποία, πιστεύεται ότι προέρχονται από τη λειτουργία του Πεδίου Βολής καθώς , αναφέρεται, ο διασκορπισμός τοξικών ουσιών και βαρέων μετάλλων επηρεάζουν έμμεσα την υγεία των κατοίκων και των θαλάσσιων οργανισμών. Επίσης το Συμβούλιο αναφέρει πως το Πεδίο Βολής αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη της Κοινότητας. Στην ανακοίνωση επισυνάπτονται επιστολές που στάληκαν στους Υπουργούς Εξωτερικών, Εσωτερικών και Υγείας καθώς και στον Έπαρχο Λάρνακας στις οποίες ζητούν λήψη μέτρων για διασφάλιση της υγείας των κατοίκων λόγω της λειτουργίας του Πεδίου Βολής και εκφράζουν την διαμαρτυρία τους για την ενέργεια των Βάσεων να εκδώσουν απαγορευτικό διάταγμα σε κατοίκους εντός του Πεδίου και την απαίτηση για αποζημιώσεις .

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top