ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΠΥ - ΛΕΜΕΣΟΣ: Αδέλφια οι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν - Έβαλαν βόμβα σε υψηλόβαθμο στέλεχος του Στρατού

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΠΥ - ΛΕΜΕΣΟΣ: Αδέλφια οι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν - Έβαλαν βόμβα σε υψηλόβαθμο στέλεχος του Στρατού

Αδέλφια φέρονται να είναι οι δύο ΕΠΥ (Εθελοντές Πενταετούς Υποχρεώσεως), που συνελήφθησαν στην Λεμεσό, οι οποίοι κατηγορούνται για πρόσφατες αλλά και παλαιότερες υποθέσεις απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος που συνελήφθη την Πέμπτη 5/10 και ο 44χρονος που συνελήφθησαν για της επιθέσεις, είναι αδέλφια. Οι δύο τους, εμπλέκονται σε επίθεση εναντίον υψηλόβαθμου στελέχους του Στρατού, η οποία διαπράχθηκε στις 30 Ιουνίου 2014. Θυμίζουμε ότι, ο 44χρονος ΕΠΥ, συνελήφθη αρχικά για άλλες δυο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις 16 Οκτωβρίου 2016 και στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, ωστόσο, επανασυνελήφθη και αυτός την Πέμπτη 5/10, καθώς προέκυψαν στοιχεία για εμπλοκή του σε άλλες τέσσερις εγκληματικές ενέργειες που αφορούν απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες. Το Αστυνομικό Δελτίου που εκδόθηκε τότε για την συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια, ανάφερε συγκεκριμένα:
Δελτίο Τύπου 1 - Απόπειρα καταστροφή περιουσίας με εκρηκτικές ύλες - 30/06/2014
Γύρω στις 00.20 τα ξημερώματα σήμερα, σημειώθηκε έκρηξη σε αυτοκίνητο ιδιοκτησία 42χρονου, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον ισόγειο χώρο στάθμευσης της διπλοκατοικίας που διαμένει στη Λεμεσό. Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφείλεται στην πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού υψηλής ισχύος, που τοποθετήθηκε στο μπροστινό μέρος του οχήματος. Από την έκρηξη, προκλήθηκαν ζημιές στο μπροστινό μέρος του οχήματος και στη μηχανή, καθώς και στον ανεμοθώρακα διπλανού αυτοκινήτου ιδιοκτησία 41χρονου. Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Σύλληψη και δεύτερου ΕΠΥ – Νέα στοιχεία για βομβιστικές επιθέσεις στη Λεμεσό  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top