LIKE ONLINE

Με 23 «μάτια» το ρομπότ της NASA για τον Άρη

Με 23 «μάτια» το ρομπότ της NASA για τον Άρη

Ένα ακόμη ρομποτικό εξερευνητή σχεδιάζει να στείλει η NASA στον Αρη. Το Mars 2020 όπως ονομάζεται το ρομπότ θα ξεκινήσει από την Γη το καλοκαίρι του 2020 και θα φτάσει στον Κόκκινο Πλανήτη τον Φεβρουάριο του 2021 το οποίο θα διαθέτει εκτός των άλλων και «23 μάτια».

Βασική αποστολή του ρομπότ, όπως αναφέρει το «ΒΗΜΑ» θα είναι η προσπάθεια εντοπισμού ζωής στον Αρη. Το Mars 2020 θα διαθέτει ένα εξελιγμένο μηχάνημα για τη λήψη δειγμάτων από το υπέδαφος, όπως επίσης και ένα ραντάρ με το οποίο θα μπορεί να «δει» σε βάθος μερικών μέτρων κάτω από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη. Θα διαθέτει επίσης συστήματα για την ανάλυση οργανικών υλικών. Επίσης, θα είναι εφοδιασμένο με μία συσκευή για τη δοκιμή δημιουργίας οξυγόνου, ώστε να ελέγξει κατά πόσο μία μελλοντική αποικία στον Άρη θα μπορούσε να παράγει το αέριο επιτόπου. Τα «23 μάτια» Όπως ανακοίνωσε η NASA το Mars 2020 θα διαθέτει εκτός των άλλων και «23 μάτια». Τα μάτια που αναφέρει στην ανακοίνωση της η NASA δεν είναι τίποτε άλλο από 23 διαφορετικού είδους κάμερες. Με τις κάμερες αυτές το ρομπότ θα μπορεί να καταγράφει όχι μόνο πολύ υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες του Αρη αλλά και πανοραμικές έγχρωμες 3-D εικόνες. Σύμφωνα με τα στελέχη της αποστολής οι κάμερες θα μπορούν να καταγράψουν έγχρωμες εικόνες ανάλυσης 20 megapixel κάτι που σημαίνει ότι οι επιστήμονες στην Γη θα μπορούν να δουν το τοπίο του Αρη αλλά και συγκεκριμένα αντικείμενα με κάθε λεπτομέρεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top