ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εμβάθυνση συνεργασίας των δύο χωρών στις επαφές Προέδρου Βουλής στην Κίνα

Η εμβάθυνση συνεργασίας των δύο χωρών στις επαφές Προέδρου Βουλής στην Κίνα

Την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου - Κίνας συζήτησε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, στο πλαίσιο των επαφών του με πολιτειακούς αξιωματούχους της χώρας, στη Σαγκάη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής ο κ. Συλλούρης συνέχισε χθες την επίσκεψή του στην Κίνα, έχοντας συνάντηση με την Πρόεδρο του τοπικού Κοινοβουλίου της Σαγκάης Yin Yicui.

Τον Πρόεδρο της Βουλής συνόδευε, όπως και σε όλες του τις συναντήσεις εκτός Πεκίνου, ο Αντιπρόεδρος του Κινεζικού Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων, Liang Jianquan.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Βουλής, αναφέρεται, η κ. Yin «σημείωσε ότι, όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της χώρας της, οι στενές σχέσεις Κύπρου και Κίνας εδράζονται στην αμοιβαία στήριξη σε καίρια για την κάθε μια ζητήματα».

Στη συνέχεια «τονίστηκε εκατέρωθεν η επιθυμία και βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας με πρακτικότερους τρόπους».

Στα πλαίσια αυτά, προστίθεται, «συζητήθηκαν κυρίως οι προοπτικές για τους τομείς των υποδομών, του τουρισμού, της καινοτομίας, τεχνολογίας και εκπαίδευσης».

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για την προώθηση ανταλλαγών επισκέψεων, εμπειρογνωμοσύνης και βέλτιστων πρακτικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε, εξάλλου, το Εκθεσιακό Κέντρο Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Σαγκάης, όπου έτυχε ενημέρωσης για την ιστορική εξέλιξη της πόλης, την παρούσα κατάσταση υποδομών και δικτύων, όπως και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς ανάπτυξης, μέσα από την προσέγγιση «Καλύτερη Πόλη, Καλύτερη Ζωή».

Ο κ. Συλλούρης συνεχίζει και ολοκληρώνει την επίσκεψή του στην Κίνα, μεταβαίνοντας αύριο πρωϊ στην πόλη Γκουαγκτζού (Καντόνα).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πως λειτουργεί - Ποιος ο ρόλος των Ευρωβουλευτών και πόσες έδρες έχει κάθε χώρα

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Δεύτερη σύλληψη για τα χάπια και άσπρη σκόνη που έφερε Κύπρο 31χρονη - Χειροπέδες σε 30χρονο

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - «Κάθε μέρα βελτιώνομαι»Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα του κέντρου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, προσπαθούν να φιλτράρουν το αποτέλεσμα, κάνοντας τις δικές τους αναλύσεις για το τι πραγματικά έφταιξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top