ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Να αναγνωριστεί η Ιερουσαλήμ ως υπό κατοχή πρωτεύουσα της Παλαιστίνης – «Κατοχικό κράτος το Ισραήλ»

Ερντογάν: Να αναγνωριστεί η Ιερουσαλήμ ως υπό κατοχή πρωτεύουσα της Παλαιστίνης – «Κατοχικό κράτος το Ισραήλ»

Συνέχεια στη διαμάχη για την Ιερουσαλήμ έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της έκτακτης συνόδου του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη.

«Συναντηθήκαμε σήμερα εδώ για να συζητήσουμε τον βιασμό στο ιστορικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ, της πόλης του τεμένους Ελ Ακσά», είπε ο κύριος Ερντογάν, ο οποίος εδώ και καιρό αξιώνει τον ρόλο του προστάτη των αραβικών λαών της περιοχής.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι με απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ το 1980 καμιά χώρα δεν μπορεί να έχει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ, προσθέτοντας ότι η απόφαση των ΗΠΑ έδωσε μόνο στήριξη στο Ισραήλ που κρατάει την Ιερουσαλήμ υπό κατοχή. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι αυτή η απόφαση σημαίνει τιμωρία των Παλαιστινίων.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι το Ισραήλ είναι κατοχικό κράτος και ταυτόχρονα κράτος τρομοκρατίας, λέγοντας ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι σαν να έδωσε βραβείο σε όλες αυτές τις τρομοκρατικές πράξεις που έκανε το Ισραήλ. Κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι έχουν αλείψει βούτυρο στο ψωμί των φανατικών.

«Καλούμε την Αμερική να ανακαλέσει το συντομότερο αυτό το παράνομο βήμα. Απευθύνω έκκληση για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως υπό κατοχή πρωτεύουσας της Παλαιστίνης», ανέφερε, αγνοώντας προφανώς τα εγκλήματα της Τουρκίας στην περιοχή.

Μετά τον Τούρκο Πρόεδρο στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς ο οποίος είπε ότι ο Τραμπ θέλει να δωρίσει την Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ σαν να είναι δικός του νομός. «Σαν να είναι ο μόνος που αποφασίζει σε αυτό τον κόσμο», είπε ο Αμπάς, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι έχοντας μαζί τους τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, όλους τους μουσουλμάνους και την χριστιανική κοινότητα, "θα κερδίσουν".

«Η Ιερουσαλήμ θα γίνει πρωτεύουσα της Παλαιστίνης στο μέλλον όπως ήταν και παλιά», ανέφερε ο Μαχμούντ Αμπάς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top