ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Πόθεν έσχες και το διαζύγιο Οζγκιουργκιούν στον «προεκλογικό» - Να διερευνηθεί άμεσα αυτή η διαφθορά, λέει ο Ταλάτ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Πόθεν έσχες και το διαζύγιο Οζγκιουργκιούν στον «προεκλογικό» - Να διερευνηθεί άμεσα αυτή η διαφθορά, λέει ο Ταλάτ

Το διαζύγιο του Προέδρου του ΚΕΕ και ψευδοπρωθυπουργού, Χουσείν Οζγκιουργκιούν από την εν διαστάσει σύζυγό του εκ Τουρκίας, Ντιλέκ και τα οικονομικά του πρώην – πλέον – ζεύγους, έχει γίνει και προεκλογικό θέμα συζήτησης, καθώς απομένουν 20 μέρες για τις πρόωρες «βουλευτικές εκλογές».

Η εφημερίδα "Αφρίκα" για ακόμη μια φορά στο πρωτοσέλιδό της διερωτάται από ποιόν βρήκε τα εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια που φέρεται να είχε κατατεθειμένα σε τράπεζα στη Λευκωσία ο Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, όπως προέκυψε μέσα από την εκδίκαση της υπόθεσης διαζυγίου με την κατάθεση του διευθυντή του εν λόγω τραπεζικού καταστήματος.

Η "Αφρίκα" γράφει ότι ο ίδιος ο Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν είπε ότι ο μισθός του «πρωθυπουργού» που παίρνει φτάνει τις 13.000 ΤΛ (περίπου 3.250 ευρώ) και διερωτάται γιατί κανείς πολιτικός δεν έχει θέσει θέμα πόθεν έσχες για τα 700.000 δολάρια, που σύμφωνα με τον διευθυντή της τράπεζας, ο Οζγκιουργκιούν έκανε ανάληψη σε μία μόνο μέρα.

Αυτοί που λένε συνθήματα για μια «καθαρή κοινωνία» γιατί δεν ρωτούν «που τα βρήκες τα χρήματα;» διερωτάται η εφημερίδα ασκώντας κριτική, με τον Σενέρ Λεβέντ να γράφει ότι δεν πιστεύει πως θα βρεθεί κάποιος μετά τις «εκλογές» να διερευνήσει πώς κάποιος που κατείχε υψηλόβαθμο αξίωμα βρέθηκε με τέτοια ποσά στην κατοχή του.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια προεκλογικής επίσκεψης στην περιοχή της Μόρφου ο συμπρόεδρος της συμμαχίας ΚΚΣ-ΚΕΚ, Ιζέζ Ιζτζιάν σημείωσε ότι το να παραμένει σιωπηλός γι’ αυτό το θέμα ο Οζγκιουργκιούν είναι επιλογή του, ενώ ο κόσμος διερωτάται πώς βρέθηκε με έναν τέτοιο μισθό να έχει τόσα λεφτά.

Το θέμα έχει ξεπεράσει τον ισχυρισμό, είναι επίσημα έγγραφα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, ανέφερε ο Ιζτζιάν, ζητώντας από τον Οζγκιουργκιούν να δώσει λογαριασμό, ενώ κάλεσε και τον «γενικό εισαγγελέα» και το «τμήμα οικονομικού εγκλήματος της αστυνομίας» να διερευνήσουν την πηγή αυτού του πλούτου.

Σε συνέντευξή του στη "Γενί Ντουζέν", ο πρώην ηγέτης των Τ/κ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι πρώτη φορά μέχρι σήμερα άκουσε για τέτοια ποσά. «Το λέει ο αρμόδιος της τράπεζας. Δεν είναι ισχυρισμός, είναι κάτι επίσημο. Αυτή η διαφθορά πρέπει να διερευνηθεί άμεσα. Δεν ξανάκουσα μέχρι σήμερα κάτι τόσο ξεκάθαρο», ανέφερε. Άφησε ξεκάθαρα υπονοούμενα ότι τόσο μεγάλο ποσό δεν μπορεί να έχει προκύψει από άλλο τρόπο εκτός από ρουσφέτι.

Εξάλλου σχόλιο για το θέμα στο πρώτο δημοσίευμα της "Αφρίκα", στις 15 Δεκεμβρίου, είχε κάνει και ο Πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι ο οποίος στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε γράφει ότι το σημαντικό θέμα δεν είναι εάν μια μέρα πήρε από την τράπεζα τόσο μεγάλο ποσό, αλλά αυτό το ποσό με αυτό το επάγγελμα πού το βρήκε. Το κόμμα του Λαού, έγραψε, επιμένει στη «νομοθεσία» του πόθεν έσχες και αυτός είναι ένας από τους λόγους της επιμονής του.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top