Καταλονία: Στις κάλπες ‘ενωτικοί’ και ‘αυτονομιστές’ – Ιστορικές εκλογές για νέα τοπική κυβέρνηση

Καταλονία: Στις κάλπες ‘ενωτικοί’ και ‘αυτονομιστές’ – Ιστορικές εκλογές για νέα τοπική κυβέρνηση

Με τον Κάρλες Πουτζδεμόν να βρίσκεται στις Βρυξέλλες και τον Οριόλ Χουνκέρας στη φυλακή με άλλους πολιτικούς ηγέτες διεξάγονται την Πέμπτη (21/12) εκλογές στην Καταλονία για ανάδειξη νέας τοπικής κυβέρνησης.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Χωρίς αυτοδυναμία, στις δημοσκοπήσεις προηγείται η 36χρονη Ινές Αριμάδας και το κεντροδεξιό κόμμα Ciudadanos, το οποίο στηρίζει την ενότητα της Ισπανίας, ενώ δεύτερος είναι ο προφυλακισμένος Χουνκέρας και το αυτονομιστικό ERC.

Με την προσοχή της Ευρώπης στραμμένη στην Καταλονία, ρόλο κλειδί αναμένεται να παίξουν οι Podemos, οι οποίοι δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ ή κατά της ανεξαρτησίας.

Πάντως, προς στιγμήν, ο έλεγχος της περιοχής βρίσκεται στην κεντρική κυβέρνηση μετά την ενεργοποίηση του Άρθρου 155 από τον Μαριάνο Ραχόι.

Πρόκειται, φυσικά, για εξαιρετικά σημαντικές εκλογές. Μένει να αποδειχτεί αν σε περίπτωση νίκης των αυτονομιστών, η Μαδρίτη αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Θα εξεταστούν θέματα που αγγίζουν τους πολίτες κατά την Κυπριακή Προεδρία - Υψηλή προτεραιότητα το Ουκρανικό»

ΠτΔ: «Θα εξεταστούν θέματα που αγγίζουν τους πολίτες κατά την Κυπριακή Προεδρία - Υψηλή προτεραιότητα το Ουκρανικό»

Στις προτεραιότητες της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, που αφορούν, μεταξύ άλλων, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, το Μεταναστευτικό, το Ουκρανικό, καθώς και πολλά ζητήματα που αγγίζουν την καθημερινότητα των πολιτών, αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε την Γενική Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ilze Juhansone, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE