Κασουλίδης: «Διατεθειμένοι να μοιραστούμε τη χώρα με τον τουρκοκυπριακό πληθυσμό»

Κασουλίδης: «Διατεθειμένοι να μοιραστούμε τη χώρα με τον τουρκοκυπριακό πληθυσμό»

Συνέντευξη στην αραβική εφημερία «Asharq al-Awsat» παραχώρησε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

«Είμαστε διατεθειμένοι να μοιραστούμε τη χώρα με τον τουρκοκυπριακό πληθυσμό σε μια επανενωμένη Κύπρο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ΥΠΕΞ, υποστηρίζοντας ότι «αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για τη συμφιλίωση μεταξύ των Χριστιανών Ελληνοκυπρίων και των Μουσουλμάνων Τουρκοκυπρίων».

Παράλληλα, ο κ. Κασουλίδης εξήρε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Σαουδική Αραβία ως προς την επίλυση του Κυπριακού, εξηγώντας: «Πιστεύουμε ότι η απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων είναι απαραίτητη για την επίλυση του προβλήματος. Σε αυτό είναι που η Σαουδική Αραβία μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο, βλέποντας ότι η Άγκυρα προσπαθεί να ενισχύσει τη φιλία της με το Ριάντ».

Τέλος, σχολιάζοντας το ταξίδι του Προέδρου Αναστασιάδη, μίλησε για «μεγάλες ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ μας σε πολλούς τομείς, όπως η οικονομία, οι επιχειρήσεις και ο τουρισμός».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.