Κασουλίδης: «Διατεθειμένοι να μοιραστούμε τη χώρα με τον τουρκοκυπριακό πληθυσμό»

Κασουλίδης: «Διατεθειμένοι να μοιραστούμε τη χώρα με τον τουρκοκυπριακό πληθυσμό»

Συνέντευξη στην αραβική εφημερία «Asharq al-Awsat» παραχώρησε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

«Είμαστε διατεθειμένοι να μοιραστούμε τη χώρα με τον τουρκοκυπριακό πληθυσμό σε μια επανενωμένη Κύπρο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ΥΠΕΞ, υποστηρίζοντας ότι «αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για τη συμφιλίωση μεταξύ των Χριστιανών Ελληνοκυπρίων και των Μουσουλμάνων Τουρκοκυπρίων».

Παράλληλα, ο κ. Κασουλίδης εξήρε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Σαουδική Αραβία ως προς την επίλυση του Κυπριακού, εξηγώντας: «Πιστεύουμε ότι η απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων είναι απαραίτητη για την επίλυση του προβλήματος. Σε αυτό είναι που η Σαουδική Αραβία μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο, βλέποντας ότι η Άγκυρα προσπαθεί να ενισχύσει τη φιλία της με το Ριάντ».

Τέλος, σχολιάζοντας το ταξίδι του Προέδρου Αναστασιάδη, μίλησε για «μεγάλες ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ μας σε πολλούς τομείς, όπως η οικονομία, οι επιχειρήσεις και ο τουρισμός».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τη συζήτηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό»

ΠτΔ: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τη συζήτηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό»

Μετά τα όσα συζήτησε με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία, ελπίζοντας αυτή η αισιοδοξία να μετουσιωθεί σε θετικά αποτελέσματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE