ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ εναντίον ΡΙΚ- «Προνομιακή μεταχείριση» και «κυβερνητικό ραδιοφωνικό ίδρυμα»

ΑΚΕΛ εναντίον ΡΙΚ- «Προνομιακή μεταχείριση» και «κυβερνητικό ραδιοφωνικό ίδρυμα»

Απαράδεκτη θεωρούν στο ΑΚΕΛ τη στάση που κρατούν στο ΡΙΚ αναφορικά με το θέμα που τις τελευταίες μέρες μονοπωλεί τις πολιτικές συζητήσεις. Έδωσαν λόγο μόνο στον Κυβερνητικό εκπρόσωπο καταγγέλλουν και εξαπολύουν επίθεση εναντίον του ιδρύματος.

 

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το νέο κρούσμα αντιδεοντολογικής και μεροληπτικής στάσης εκ μέρους του ΡΙΚ. Είναι πραγματικά πρωτοφανές, για ένα μείζον πολιτικό θέμα που απασχολεί την δημόσια συζήτηση εδώ και μέρες, όπως είναι η απαράδεκτη αναφορά του απερχόμενου Προέδρου για την ΑΟΖ, να δίδεται κατ’ αποκλειστικότητα ο ραδιοφωνικός χρόνος στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, χωρίς κανένα αντίλογο. Αυτό έγινε σήμερα στο Πρωϊνό Δρομολόγιο του Τρίτου Προγράμματος.
 
Το ΑΚΕΛ έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί για αυτή την στάση του ΡΙΚ να λειτουργεί στις πλείστες των περιπτώσεων ως κυβερνητικό ραδιοφωνικό ίδρυμα. Η συμπεριφορά αυτή καθίσταται ακόμη πιο απαράδεκτη όταν γίνεται τρεις εβδομάδες πριν από τις Προεδρικές Εκλογές. Θα πρέπει να ΡΙΚ επιτέλους να συμμορφωθεί με το γράμμα και  πνεύμα του κώδικα δεοντολογίας που το ίδιο συνομολόγησε ή να ξεκαθαρίσει προς τον κυπριακό λαό ότι η αμεροληψία του τελειώνει εκεί που αρχίζουν οι ανάγκες του απερχόμενου Προέδρου και των εκπροσώπων του για προνομιακή προβολή και μεταχείριση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top