ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Δέσμευση περιουσίας σχεδόν 1 δις δολαρίων από Ουκρανό ολιγάρχη

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Δέσμευση περιουσίας σχεδόν 1 δις δολαρίων από Ουκρανό ολιγάρχη

Περιουσία αξίας 820 εκ. δολαρίων που ανήκει στον ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαχκταρ Ντόνεσκ, Ρινάτ Αχμέτοφ, δεσμεύεται κατόπιν απόφασης κυπριακού δικαστηρίου.

Επιμέλεια: Ιάκωβος Ιακώβου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της μεγάλης οικονομικής εφημερίδας Financial Times, ο Αχμέτοφ που η περιουσία του ξεπερνά τα 4,6 δις δολάρια με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας δεσμεύεται περιουσία που έχει.

Η υπόθεση αφορά διαμάχη στην οποία έχει ο πιο πλούσιος Ουκρανός με εταιρεία τηλεπικοινωνιών σταθερής τηλεφωνίας της χώρας του.

Όπως αναφέρει το έγγραφο το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει η Financial Times, η εταιρεία Raga Establishment, η οποία ανήκει στο Denis Gorbunenko, πρώην ουκρανό τραπεζίτη, επιδιώκει από τον κ. Αχμέτοφ πλήρη πληρωμή για την πώληση της εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας Ukrtelecom.

Όπως δήλωσε, η συγκεκριμένη εταιρεία πούλησε την Ukrtelecom στον κ. Αχμέτοφ για $ 860 εκατ. Το 2013, ενώ ο Αχμέτοφ πλήρωσε 100 Εκατομμύρια σύμφωνα με τον ενάγοντα και ποτέ δεν πλήρωσε το υπόλοιπο ποσό.

Η απόφαση καθορίζει ότι ο κ. Αχμέτοφ για να μπορεί να κάνει διακινήσεις χρημάτων θα πρέπει να έχει σταθερά περιουσιακά στοιχεία που να ξεπερνούν τα 860 εκατομμύρια.

Ο κ. Αχμέτοφ κλήθηκε από την εφημερίδα για να κάνει δηλώσεις αλλά ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και κάποιος άλλος εκπρόσωπος του θέλει να εμπλακεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top