ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Μπουρλότο στην προεκλογική από Λιλλήκα – Πως απαντά ο Νικόλας

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Μπουρλότο στην προεκλογική από Λιλλήκα – Πως απαντά ο Νικόλας

Μετά τον Χρίστο Χρίστου, πρόεδρο του ΕΛΑΜ, ο οποίος κατηγόρησε πριν περίπου δυο μήνες ότι δύο επιτελεία τον προσέγγισαν για να μην προσέλθει ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, ένας ακόμα υποψήφιος βάζει φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό με έμμεσες πλην σαφείς καταγγελίες.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λιλλήκας, σε συνέντευξή του στη Μαρίνα Οικονομίδου («Καθημερινή») την Κυριακή (7/1), άνοιξε άγριο πόλεμο με τον Νικόλα Παπαδόπουλο και το Επιτελείο του, κάτι που συνέχισε τη Δευτέρα (8/1) σε παρουσίες του στο Τρίτο του ΡΙΚ και στο ραδιόφωνο Active.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επέλεξε να γιγαντώσει την επίθεση που συντηρείται εδώ και καιρό, κυρίως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, από το Επιτελείο του εναντίον του εκλεκτού του «ενδιάμεσου χώρου» Νικόλα Παπαδόπουλου.

Όπως είπε στη συνάδελφο Μαρίνα Οικονομίδου, «έχει ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση λασπολογίας από το εκλογικό επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου. Διά του ψιθύρου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαδίδεται το τεράστιο ψέμα ότι έχω κάνει μυστικές συμφωνίες με τον Νίκο Αναστασιάδη για να γίνω υπουργός εξωτερικών του και ότι έχω πάρει μερικά εκατομμύρια από τον Νίκο Αναστασιάδη για να διεκδικήσω την προεδρία».

Έντονος και εξαπολύοντας ριπές, εξήγησε ότι «το πλέον εκνευριστικό βέβαια δεν είναι η λάσπη διά του ψιθύρου που δεν ανέμενα από κάποιους που επαγγέλλονται το νέο, το καινούργιο και την αλλαγή», για να καταγγείλει, υπονοώντας οφθαλμοφανή στοιχεία, πως «άλλοι είναι εκείνοι που επιχείρησαν με ανταλλάγματα και συνδιαλλαγές πίσω από κλειστές πόρτες να με πείσουν να αποσυρθώ».

Τις κατηγορίες επανέλαβε στο Τρίτο Πρόγραμμα του κρατικού ραδιοφώνου το πρωί της Δευτέρας (8/1), καθώς και στο ραδιόφωνο του Active την ίδια μέρα.

Απαντώντας, ο Χρύσης Παντελίδης, επικεφαλής του Επιτελείου Νικόλα Παπαδόπουλου, απέρριψε την κατηγορία διαψεύδοντας ότι η εν λόγω αναφορά αφορά την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ.

Παράλληλα, σε σχόλιό του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, εξέφρασε τη λύπη του σημειώνοντας ότι στο Επιτελείο Μαλά δεν έχουν λεφτά να εξαγοράσουν κανέναν.

Ακολούθως, αν και δήλωσε ότι δεν θα δώσει συνέχεια αν δεν χρειαστεί, ο Γιώργος Λιλλήκας, σε παρέμβασή του στην τηλεόραση του ALPHA, επέμεινε για την εξαγορά και σε ερώτηση του Ανδρέα Κημήτρη για δική του λασπολογία έδωσε έντονη απάντηση. «Δεν σας επιτρέπω», είπε στον δημοσιογράφο, ενώ σε επόμενη ερώτηση περί ανταλλαγμάτων, δήλωσε «απ’ όλα έχει το πανέρι», εννοώντας λεφτά, υπουργεία και άλλα.

Εν συνεχεία, στο στούντιο του ALPHA εισήλθε ο υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος επιθύμησε να μην προβεί σε κανένα σχόλιο επί του συγκεκριμένου, καθώς, όπως είπε, ούτε εξαγόρασαν τον κ. Λιλλήκα ούτε τον κατηγόρησαν για λήψη ανταλλαγμάτων από τον κ. Αναστασιάδη.

Η υποτίμηση των ψηφοφόρων

Πέραν πάσης αμφιβολίας, είναι πολύ σοβαρές οι καταγγελίες του Γιώργου Λιλλήκα. Χρήζει δε ειδικότερης έρευνας η καταγγελία για «εξαγορά», ειδικά είκοσι μέρες πριν τον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, αν και δεν είμαστε σίγουροι ότι βοηθά τον δημόσιο διάλογο η επικοινωνιακή τακτική που επέλεξε ο υποψήφιος.

Επομένως, οι υποψήφιοι, έχοντες ενώπιον τους μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους, οφείλουν να είναι ευθείς ή να διατηρήσουν το επίπεδο σε πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Εκτός, βέβαια, αν υπάρχουν τεκμήρια. Αν υπάρχουν, πρέπει να δοθούν εξηγήσεις. Αλλιώς, δεν χρειάζεται επ’ ουδενί η υποτίμηση του εκλογικού σώματος. Οι ψηφοφόροι πρέπει να αποφασίζουν με βάση τις πολιτικές θέσεις των υποψηφίων και όχι με άλλα κριτήρια.

Άρα, είναι επάναγκες να δοθούν οι απαντήσεις. Και από τους κατήγορους και από τους κατηγορούμενους. Πριν φαγωθούμε μεταξύ μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top