ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΡΓΑΚΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα σκυλιά τα οποία δηλητηριάστηκαν - Τα βλέπεις και διερωτάσαι γιατί κάποιος να τα δηλητηριάσει

ΑΡΓΑΚΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα σκυλιά τα οποία δηλητηριάστηκαν - Τα βλέπεις και διερωτάσαι γιατί κάποιος να τα δηλητηριάσει

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δείνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των σκύλων που δηλητηριάστηκαν στην Αργάκα. 

Στις 7 η ώρα της Πέμπτης (11/1/2018) όπως αναφέρει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δέχτηκαν τηλεφώνημα από πολίτη στην κοινότητα της Αργάκας «η οποία μέσα σε σπαρακτικούς λυγμούς ζητούσε βοήθεια . Πέντε σκυλιά δηλητηριάστηκαν (και εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι τοποθετήθηκε ίσως δηλητηριώδη ουσία μέσα σε κομμάτια από κρέας).

Τρία από τα σκυλιά πέθαναν αμέσως, το τέταρτο άντεξε για μερικά λεπτά και ο ιδιωτικός κτηνίατρος που το εξέτασε δεν πρόλαβε να κάνει οτιδήποτε για να το σώσει γιατί απλά ήταν αργά. Το τελευταίο, το πέμπτο δηλαδή, δεν βρέθηκε αλλά σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια έχει ήδη αφήσει την τελευταία το πνοή κάπου γύρω στην περιοχή».

Ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου Κυριάκος Κυριάκου ο οποίος βρέθηκε εσπευσμένα στην περιοχή στο χωριό Αργάκα επισκέφθηκε άμεσα τον Αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς, τον ιδιωτικό κτηνίατρο και τον κυβερνητικό κτηνίατρο.

Από την σκηνή όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κόμματος Για Τα Ζώα η αστυνομία παρέλαβε ένα κομμάτι κρέας το οποίο μύριζε έντονα πιθανότητα από κάποιου είδους φάρμακο – δηλητήριο. Η νεκροψία των σκύλων έγινε στην παρουσία της αστυνομίας και των κτηνιατρικών υπηρεσιών και έχει καλέσει ήδη για ανάκριση άτομο για το οποίο υπάρχουν υποψίες και εξετάζονται όλες οι μαρτυρίες και το μαρτυρικό υλικό.

«Τραγική ειρωνεία είναι ότι αυτοί οι πέντε σκύλοι ήταν αδέσποτοι και τους είχε μαζέψει η πολίτης όπου και τους πρόσφερε, φροντίδα, αγάπη, στέγη και προστασία. Δυστυχώς όμως έμελλε να γίνει το μοιραίο σήμερα το πρωί. Όταν έβγαλε τα σκυλιά για την καθημερινή τους βόλτα στα χωράφια αυτά βρήκαν τα μολυσμένα κρέατα (διάσπαρτα στο χωράφι) και όταν τα έφαγαν επήλθε το μοιραίο. Επίσης οφείλουμε να πούμε ότι στο συγκεκριμένο χωράφι βρέθηκαν και δύο νεκροί σκαντζόχοιροι οι οποίοι το πιθανότερο είναι ότι πέθαναν και αυτοί με τον ίδιο τρόπο.
Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καταδικάζει αυτές τις πράξεις οι οποίες δεν περιποιούν τιμή σε κανένα. Για το λόγο αυτό έχει προταθεί προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετική πρόταση για την υλοποίηση σχετικής εκστρατείας ενάντια στις δηλητηριάσεις αθώων ζώων και ταυτόχρονα να προειδοποιεί η κυβέρνηση τους οποιουσδήποτε επίδοξους ‘δολοφονούς΄ ότι η δηλητηρίαση αθώων ζώων είναι ποινικό αδίκημα.

Τέλος καλούμε το κοινό όπως εάν υποψιαστούν ή προσέξουν την οποιαδήποτε κίνηση ή κάτι το οποίο προκαλεί υποψίες για τέτοιους είδους εγκληματικές ενέργειες να το καταγγέλλουν στην Αστυνομία η άμεσα στην γραμμή του πολίτη 1460».

Φωτογραφίες από τους σκύλους όταν ήταν ζωντανοί που σε κάνει να διερωτάσαι γιατί κάποιος να δηλητηριάσει αυτά τα τρισχαριτωμένα ζώα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top