Προεδρικές Εκλογές 2018: Πρόστιμο σε όσους παραβιάσουν τους κανόνες της εκλογικής νομοθεσίας

Προεδρικές Εκλογές 2018: Πρόστιμο σε όσους παραβιάσουν τους κανόνες της εκλογικής νομοθεσίας

 Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την Εκλογική Νομοθεσία, την παραμονή και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, απαγορεύονται συγκεκριμένες δραστηριότητες, οι οποίες έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ΓΤΠ, απαγορεύεται η μετάδοση, διαφήμιση ή δημοσίευση οποιασδήποτε είδησης ή ανακοίνωσης, με πληρωμή ή χωρίς πληρωμή.

Επίσης απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις και η τυχόν διοργάνωση ομιλιών και δημόσιων συζητήσεων.

Απαγορεύεται ακόμα η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων οποιουδήποτε υποψηφίου και η δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων ή δημοσκοπήσεων εξόδου (Exit Poll).

Εξαίρεση του κανόνα αποτελούν οι εφημερίδες που κυκλοφορούν την παραμονή των εκλογών, οι οποίες μπορούν να δημοσιεύουν μόνο ειδήσεις από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της προηγούμενης ημέρας.

Οι παραβάτες των πιο πάνω διατάξεων του Νόμου είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τον ένα χρόνο ή πρόστιμο μέχρι €5.000 ή/και στις δυο ποινές μαζί.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE