ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκόνη στην ατμόσφαιρα - Αποφεύγετε να κυκλοφορείτε

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκόνη στην ατμόσφαιρα - Αποφεύγετε να κυκλοφορείτε

 Το Τμήμα επιθεώρησης εργασίας ενημερώνει για την σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ανακοινώνει ότι την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10 π.μ., οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 40 μg/m3 και 84 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο) και, ως εκ τούτου, αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μg/m3 που καθορίζεται στη σχετική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι η τελευταία 24ωρη μέση τιμή για τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018 κυμάνθηκε μεταξύ 23 και 56 μg/m3 ανάλογα με την περιοχή.

Λόγω του μικρού μεγέθους των εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων και της πιθανής αρνητικής επίδρασής τους στην ανθρώπινη υγεία, το κοινό και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) συμβουλεύονται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο που παρατηρείται.

Περισσότερες πληροφορίες και επιγραμμική (on-line) ενημέρωση για τα αποτελέσματα των μετρήσεων, βρίσκονται στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα www.airquality.gov.cy και στην εφαρμογή ''Air Quality Cyprus'', την οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε δωρεάν στο κινητό σας τηλέφωνο από το Google Play και το iOS App Store.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.