Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ καλεί σε διάλογο τον επίτιμο ηγέτη της Βόρειας Κορέας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ καλεί σε διάλογο τον επίτιμο ηγέτη της Βόρειας Κορέας

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε σήμερα όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην κρίση με τη Βόρεια Κορέα να προάγουν το «διάλογο» κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνάντησης που είχε στην Νότια Κορέα με τον αρχηγό του κράτους της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ναμ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ΗΕ Φαρχάν Χαγκ.

Είχε «μια σύντομη συζήτηση» με τον Κιμ Γιονγκ Ναμ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, σε ένα δείπνο που οργανώθηκε πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων, τόνισε ο Χαν στους δημοσιογράφους.

«Ο Γ.Γ. επαναδιατύπωσε την προσμονή και την ελπίδα του ότι όλες οι πλευρές να χρησιμοποιήσουν το διάλογο για να επιτύχουν ειρηνικά την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου», πρόσθεσε.

Ο Ναμ είναι επίτιμος ηγέτης της Βόρειας Κορέας και ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της χώρας που έχει επισκεφθεί τη Νότια Κορέα.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έκανε μόνο μια σύντομη εμφάνιση στο δείπνο στο οποίο θα έπρεπε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο και τον Κιμ Γιονγκ Ναμ.

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

O Νίκος Αναστασιάδης στην πολιτική του καριέρα έζησε, άκουσε και είδε πολλά. Σε συνέντευξή του στην κάμερα του ThemaOnline μίλησε μεταξύ άλλων για τις στιγμές διχασμού στον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά και τη δυναμική που παρουσιάζει για ισχυρή συσπείρωση όταν πρέπει.

BEST OF TOTHEMAONLINE