ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΩΤΗΡΑ: Ξεκίνησε η κατασκευή του Κέντρου Κοινωνικών Παροχών

ΣΩΤΗΡΑ: Ξεκίνησε η κατασκευή του Κέντρου Κοινωνικών Παροχών

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας, «οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν στις 29 Ιανουαρίου και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς από την Κοινοπραξία στην οποία έχει ανατεθεί το έργο, 'S. Hadjichristofi Construction Ltd και Σταύρος Ανδρονίκου & Υιοί Κατασκευές Λτδ', Αντώνης Ανδρονίκου. Σήμερα μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους επισκεφθήκαμε το εργοτάξιο και είχαμε συνάντηση με τους υπεύθυνους Πολιτικούς Μηχανικούς και τον εργολάβο του έργου», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ότι «το έργο θα ανεγερθεί απέναντι από το Δημαρχείο Σωτήρας στην οδό Ηλία Τηλαύγη και εκτιμάται ότι θα αποπερατωθεί το καλοκαίρι του 2019. Η εκτιμώμενη αξία του έργου ανέρχεται στα 1.4 εκατομμύριο ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται κατά ένα τρίτο από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Σωτήρας, ενώ αναθέτουσα αρχή είναι η Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου».

Το κέντρο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χώρο εκδηλώσεων και συνεδρίων, αίθουσες χορού, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ζωγραφικής και γλυπτικής, αναγνωστήριο, καφετέρια και εστιατόριο.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο «το Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας είναι αποτέλεσμα των εξαγγελιών του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για έργα στον Δήμο Σωτήρας. Το έργο εντάσσεται στα 14 έργα που εξήγγειλε πρόσφατα ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης για ανάπτυξη της υπαίθρου και τη δημιουργία υποδομών, ύψους €9,4 εκατομμυρίων στα πλαίσια του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, με αξιοποίηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή 'Ενωση».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Τάκκας είπε πως «η απόφαση για δημιουργία του Κέντρου Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας λήφθηκε στις 10 Μαΐου του 2004 από το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο Σωτήρας ενώ στις 19 Μαΐου του 2009 το Κοινοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην αγορά της γης. Ακολούθως ετοιμάστηκαν σχέδια και μέσω του Έπαρχου Αμμοχώστου υποβλήθηκε αίτηση για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 στο Μέτρο 3.2».

Σημείωσε ακόμα ότι «το έργο αναμενόταν να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2012, ωστόσο παγοποιήθηκε. Τελικά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο του 2015 αποφασίστηκε η αλλαγή των σχεδίων, με κύριο γνώμονα τη βιωσιμότητα του έργου από τη δημοτική αρχή, αλλά και να δημιουργηθεί ένα λειτουργικό και με χαμηλό κόστος συντήρησης κτίριο, που να μπορεί παράλληλα να απασχολεί τόσο νέους όσο και άτομα τρίτης ηλικίας».

Σύμφωνα με τον κ. Τάκκα, «η δημιουργία του Κέντρου Κοινωνικών Παροχών εντάσσεται στις γενικότερες προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για τη δημιουργία έργων και υποδομών που θα βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της Σωτήρας».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top